Cégtörténet Magyarországon

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

A több mint 64 ezer munkatársával 64 országban jelen lévő B. Braun a világ egyik vezető egészségügyi vállalkozása. Az 1839-ben alapított családi vállalkozás az ügyfeleivel és partnereivel folytatott konstruktív párbeszéd útján hatékony megoldásokat és irányadó sztenderdeket fejleszt ki az egészségügyi ellátórendszer számára. Magyarországon a vállalatcsoportot a B. Braun Medical Kft., a B. Braun Avitum Hungary Zrt., a B. Braun Trading Kft. és a központi funkciókat ellátó B. Braun SSC Hungary Kft. képviseli. A négy cég hazánkban 2600 munkatárs számára jelent biztos és kiszámítható munkahelyet, további 1000 magyar állás megtartása pedig közvetve kapcsolódik sikeres tevékenységükhöz. A cégcsoport 58 milliárd forintos éves árbevételével a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője. A B. Braun Magyarországon története során 90 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre, és évente 7 milliárd forint adó- és járulékbefizetéssel járul hozzá az ország költségvetéséhez.

A magyarországi cégcsoport

B. Braun Avitum Hungary Zrt.

Az Avitum 1989-ben hozta létre az első, budapesti dialízisközpontot, a hazánkban található első magán-egészségügyi létesítményként. A fő cél az volt, hogy az a több ezer magyar vesebeteg is részesülhessen az életbenmaradáshoz nélkülözhetetlen dialíziskezelésben, akik korábban ehhez nem jutottak hozzá, mind ez idáig ugyanis önmagában az 50 éves kor elérése is kontraindikációt jelentett a kezelés megkezdése szempontjából. A cég a sikeres beruházások eredményeképpen további tizenhét dialízisközpontot hozott létre, és ezzel elérte, hogy az életben tartó dialíziskezelés országszerte biztosított legyen a vesebetegek számára. Ma a B. Braun Avitum Hungary Zrt. 18 dialízisközpontjában országszerte több mint 600 munkatárssal és a legkorszerűbb orvostechnikával nyújt nap mint nap 2600 vesebeteg – azaz a magyarországi rászorulók 40%-a – számára magas színvonalú vesepótló kezelést. A B. Braun Avitumnál folyó ellátás minőségének kézzelfogható bizonyítéka a számos elnyert minőségügyi díj és elismerés is: 2015-ben az Avitum kiérdemelte a Nemzeti Minőségi Díjat, az AON Legjobb Munkahely kitüntetést pedig négy alkalommal is elnyerte.

B. Braun Medical Kft.

GYÁRTÁS

A cég folyamatosan fejlődő gyöngyösi gyára egyszer használatos orvosi eszközöket állít elő. Éves szinten több mint 70 millió termék, elsősorban infúziós és transzfúziós szerelékek, cyto-szettek, katéterek, vérvonalak, műtéti elszívó rendszerek és egyéb speciális eszközök kerülnek ki a három évtizedes múltra visszatekintő gyáregységből. A gyöngyösi üzem tisztatereiben több mint 1600 munkatárs vesz részt az egyszer használatos orvosi eszközök gyártásában. A helyi munkaerő által itt előállított kiváló minőségű termékeket a magyar és a nemzetközi egészségügyi ellátórendszerben is felhasználják – az itt előállított termékek 98%-a kerül exportra. Ma a B. Braun gyöngyösi üzeme a térség egyik legnagyobb munkaadójaként munkatársainak hosszú távú munkalehetőséget nyújt. A gyártóhely 2020-ban új gyárépülettel bővült, amely 2025-re megduplázza a cég gyártókapacitását, és 400 új munkavállalónak biztosít majd stabil, megbízható munkahelyet.

 

FEJLESZTÉS

A B. Braun Medical Kft. fejlesztési divíziója dialíziskészülékek hardver- és szoftverfejlesztését, valamint infúziós pumpák szoftverfejlesztését végzi. A divízió több mint 100 magyar fejlesztőmérnököt foglalkoztat a B. Braun nemzetközi orvosiszoftver-fejlesztő központjaként is működő budapesti irodájában. A B. Braun Medical Kft. munkatársainak kiemelkedő szakértelmét a német anyacég is elismeri. Erre a legfőbb bizonyíték az, hogy Németország mellett a B. Braun-cégcsoporton belül Magyarországon található a második legnagyobb szoftverfejlesztési központ, és a hazánkban fejlesztett termékek köre folyamatosan bővül. A Budapesten előállított szoftverek 90 országban a B. Braun 100 000 dialízisgépén futnak. A B. Braun tudásmegosztást hangsúlyozó Sharing Expertise mottójának jegyében kiemelt figyelmet fordít a jövő generációjának oktatására és fejlesztésére, valamint az innovatív tanulási folyamatok elősegítésére. A B. Braun Medical Kft. fejlesztési divíziója 2013 óta együttműködik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és az Óbudai Egyetemmel. Ebben a két felsőoktatási intézményben a vállalat munkatársai az Orvosi készülékek gyártmányfejlesztése tantárgy oktatásával vesznek részt a hallgatók képzésében.

B. Braun Trading Kft.

A cégcsoport fontos célja, hogy számos területen szolgálja a globális egészségügyi ellátórendszer fejlődését, így a kórházakat és egészségügyi intézményeket hatékony, innovatív termékekkel látja el, amelyek fejlesztésekor elsődleges szempont a felhasználói és betegbiztonság. A B. Braun Magyarország kereskedelmi tevékenységét a B. Braun Trading Kft. végzi. A cég az értékesítés területein ügyfélközpontú szemlélettel jár el, figyelmet fordítva az eredményes és költséghatékony megoldások kidolgozására. A B. Braun Trading Kft. több mint 5000 különféle orvosi eszközzel látja el a kórházakat és egészségügyi intézményeket. Termékkínálata 16 terápiás területet fed le.