Oktatás

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

A "Sharing Expertise" filozófiát követve a B. Braun vállalatcsoport a tudásmegosztásra és edukációra külön hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalás területén. Az évek óta tartó együttműködés az Óbudai Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel a tudásmegosztás elvén alapszik. Fejlesztő munkatársaink küldetése, hogy megosszák tapasztalataikat a jövő orvosi eszközeinek fejlesztőivel, és kedvet csináljanak a tudományos pálya választásához. Meggyőződésünk, hogy a jövő nemzedékének támogatása minden felelősen gondolkodó személy és vállalat közös érdeke. Ezért is támogatunk több oktatási intézményt és  edukációs programot. 

Berze Nagy János Gimnázium

A gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban kialakított innovatív tanterem falai között a diákoknak lehetőségük van a legmodernebb iskolai körülmények között tudományos kísérletek végrehajtásához. A természettudományos "Berzelab", a tudásépítő tanterem 2014 óta működik a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban. A tanteremben a gimnázium és a 22 partneriskola diákjainak lehetőségük van, hogy izgalmas kísérleteket végezzenek és interaktívan sajátítsák el a természettudományos tananyagot. Emellett a labor majdnem minden természettudományos tantárgy emelt szintű érettségi kísérleteinek elvégzésére is alkalmas. Ennek köszönhetően a "Berzés" gimnazisták kiválóan szerepeltek a felvételiken, hiszen a labor mellett nincs szükség különórákra, az ott megszerezhető tudás elegendő a sikeres érettségihez. A biológiai, fizikai, kémiai kísérleteket egyszerre akár 36-an is elvégezhetik egyszerre a laborban. A pályázati pénzből kivitelezett Berzelab szigorú költségvetésből valósult meg. Sajnos a terv nem számolt azzal, hogy a terem a tetőtérben kap helyet, így a légkondicionálásra nem jutott már pénz. A B. Braun segítségével a nyári melegben nélkülözhetetlen klímaberendezés is helyet kaphatott.

Pro Progressio Alapítvány

A Pro Progressio Alapítvány több módon támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet. A szervezet 1996-ban jött létre abból a célból, hogy koordinálja a műszaki képzések számára beérkező felajánlásokat és a külső kapcsolatokat. Projektjeik közé tartozik az általános iskolásokat megcélzó Gyermekegyetem és a reáltárgyakat oktató fiatal tanárok kitüntetése. A B. Braun és a Pro Progressio együttműködésének köszönhetően Fejlesztési Osztályunk elkötelezett ösztöndíjas hallgatókkal gyarapodik.