Infúziós terápia Folyadékterápiák könyebb összeállításáért

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Könnyebb gyógyulás infúziós terápia segítségével 

 

Az infúziós terápia a betegek intravénás infúziós oldatokkal való kezelését foglalja magába annak érdekében, hogy lehetővé tegye a beteg gyógyulását vagy a betegsége javulását. Az alkalmazott oldat a kezelendő betegség típusának megfelelő hatóanyagot tartalmaz.

Ez utóbbi meghatározza a definitív kezelés tipusát: például a folyadékterápia célja, hogy nagyobb mennyiségű vizet és megfelelő elektrolitokat juttasson a beteg keringésébe a vértérfogat csökkenés kezelésére, pl. súlyos vérzés, dehidráció vagy sokk esetén. A terápiák egy másik példája az antiinfektív kezelés, amely azt jelenti, hogy a beteg bakteriális vagy gombás fertőzése esetén antibiotikumokat és gombaellenes készítményeket tartalmazó infúziót kapjon.

Infúziós terápia a klinikai folyamatokban

Ahhoz, hogy a megfelelő kezelést alkalmazzuk a megfelelő betegnél a megfelelő időben és helyen, valamint a megfelelő dózissal és térfogattal, számos különböző lépésnek kell egymást követnie. Gyakran előfordul, hogy különböző feladatkörök vesznek részt a folyamatban, és a speciális szempontok különleges figyelmet és cselekvést igényelnek. Annak érdekében, hogy az ilyen műveletsorok közben optimális hatékonyságot és biztonságot biztosítsunk, az bizonyul előnyösnek, ha az egész folyamatot az összes ide vonatkozó lépéssel együtt vesszük figyelembe. Az infúziós terápia tekintetében a folyamat lépései a következők:

 

Előkészítés

Minden beteg esetében az orvos dönt a megfelelő kezelésről és gyógyszerről, és meghatározza az erre vonatkozó sorrendet.

A B. Braun a vényköteles intravénás gyógyszerek és szoftveres megoldások széles választékát kínálja, hogy megkönnyítse a gyógyszerrendeléssel kapcsolatos és a kompatibilitási ellenőrzéseket. Gyógykészítményeink innovatív tárolóeszközökben állnak rendelkezésre, melyek úttörővé tettek minket a félmerev tárolóedények és használatra kész gyógykészítmények piacán.

A készítmény beadásának helye

A gyógyszer alkalmazásához gyógyszerbeviteli utat kell a betegnél biztosítani. A legtöbb esetben ez egy perifériás intravénás katéter, de lehet egy centrális vénás kanül vagy akár egy beültetett port is.A B. Braun a "branül" feltalálójaként mindig is úttörő szerepű újító volt a perifériás intravénás katéterek, valamint a biztonsági intravénás katéterek kifejlesztésében. Jelenleg a vénás és artériás katéterek és kanülök teljeskörű választékát kínáljuk mind a biztonságos perifériás és centrális gyógyszerbeviteli út biztosításához.

Előkészítés

Sok intravénás gyógyszer nem kapható használatra kész állapotban, hanem fel kell hígítani, fecskendőbe kell szívni vagy össze kell keverni azokat alkalmazás előtt. A B. Braun termékek széles portfólióját kínálja az intravénás alkalmazás során szükséges elkészítési folyamatokhoz az infúziók elkészítésének összes területén. A sokoldalú elegyítő készülékek a biztonságot helyezik előtérbe.

Alkalmazás

A készítmény betegbe történő beadásához orvosi eszközökből épített infúziós rendszerekre van szükség, amelyek az egyszerűtől egészen az összetett konfigurációjúakig terjedhetnek. Ezeket a rendszereket aztán fel kell állítani, majd csatlakoztatni és végül folyadékkal feltölteni a tervezett kezelésnek megfelelően. A B. Braun az Ön partnere minden elképzelhető alkalmazási mód tekintetében, legyen az gravitációs,  volumetrikus vagy fecskendővel ellátott pumpás rendszer. A biztonság mindig az első, és a B. Braun által gyártott infúziós eszközök egyes részei - az intravénás szettektől az intravénás kanülökig, szűrőkig, szelepekig és injekciós portokig - mind  hozzájárulnak egy biztonságos és összehangolt infúziós rendszerhez.

A kórházból való távozás

Amint a beteg kezelése a kórházban befejeződött, a páciensnek továbbra is szüksége lehet intravénás gyógykezelésre vagy táplálásra, például parenterális táplálásra vagy fájdalomcsillapításra. A kórházból való távozás utáni betegmenedzselés része az optimális folyamatos támogatás és a beteg átadása a kórházi kezelésből az ápolási tevékenységet végző szolgáltatók részére. A B. Braun a maga átfogó tapasztalatával az egészségügy minden területén - a kórháztól az ambuláns betegellátásig - a tökéletes partner az infúziós terápiában az interfész menedzsment megvalósításában.

Kapcsolódó dokumentumok

Leírás Dokumentum Link
B. Braun Intrafix® termékkatalógus
pdf (641.2 KB)
B. Braun Vasofix® termékkatalógus
pdf (602.3 KB)
B. Braun Cyto-set® termékkatalógus
pdf (2.3 MB)