Vese Világnap 2019. március 14. 

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Egészséges vesék mindenkinek mindenhol

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság (ISN) és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége (IFKF) magyar kezdeményezésre 2006-ban minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította.

A nemzetközi összefogás célja a megelőzés és a szűrés fontosságának hangsúlyozása, annak érdekében, hogy már a veseelégtelenség első jeleire az érintettek szakszerű ellátásban részesülhessenek. 

Az idei világnap március 14-re esik, témájának középpontjában pedig a globális veseegészség fontossága áll. A szervezők idén elsősorban arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy kellő odafigyeléssel és megfelelő életmóddal elérhető, hogy mindenki, mindenhol egészséges vesékkel élhessen.

 

Tájékoztató kiadványunk a Vese Világnapra

Leírás Dokumentum Link
Vese Világnap szórólap - 2019
pdf (138.3 KB)

Elkötelezetten a betegekért - A B. Braun Avitum-ról 

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. veseelégtelenségben szenvedő betegek számára nyúlt az életbenmaradásához nélkülözhetetlen és kiemelkedő színvonalú dialíziskezelést. 18 dialízisközpontjában országszerte több mint 700 munkatárssal és a legkorszerűbb orvostechnikával nyújt nap mint nap több mint 2500 vesebeteg – azaz a magyarországi rászorulók 40%-a – számára magas színvonalú vesepótló kezelést.