Vese Világnap 2023. március 9. 

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Elővigyázatossággal az egészséges vesékért!

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság (ISN) és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége (IFKF) magyar kezdeményezésre 2006-ban minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította.

A nemzetközi összefogás célja a megelőzés és a szűrés fontosságának hangsúlyozása, annak érdekében, hogy már a veseelégtelenség első jeleire az érintettek szakszerű ellátásban részesülhessenek. 

Az idei világnap március 9-re esik, témája pedig a megfelelő felkészülés az esetleges váratlanul jelentkező egészségi állapotokra, valamint a rászorulók segítése. A 2023-as Vese Világnap kapcsán elsősorban arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a vesebetegségek megelőzéséhez fontos lépés, hogy megismerjük mindazon információkat, amelyekkel kialakíthatjuk a megfelelő, kiegyensúlyozott, egészséges életmódot, ezzel megváltva szervezetünk hosszú távú épségét.

 

További hasznos és érdekes tudnivalók a vesebetegségről és kezeléséről

Leírás Dokumentum Link
Elkötelezetten a betegekért - Ismerd meg cégünket és dialízishálózatunkat!
pdf (684.7 KB)
A Vese Világnap hivatalos weboldala

Elkötelezetten a betegekért - A B. Braun Avitum-ról 

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. veseelégtelenségben szenvedő betegek számára nyúlt az életbenmaradásához nélkülözhetetlen és kiemelkedő színvonalú dialíziskezelést. 18 dialízisközpontjában országszerte több mint 600 munkatárssal és a legkorszerűbb orvostechnikával nyújt nap mint nap több mint 2600 vesebeteg – azaz a magyarországi rászorulók 40%-a – számára magas színvonalú vesepótló kezelést.

Please enable marketing cookies to enable Youtube Video