B. Braun Magyarország B. Braun Medical Kft.

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

GYÖNGYÖSI GYÁR

A  mindennapokban is törekszünk magas színvonalú termékekkel körülvenni magunkat, de amikor egy beteg ember ellátásáról van szó, akkor kiemelten fontos a megkérdőjelezhetetlen minőség és a működési biztonság. A gyöngyösi gyáregységünkben folyó munka során mindig szem előtt tartjuk, hogy a gépekről és a munkatársak kezéből kikerülő termék akár életet is menthetnek, így elvárt azoknak kifogástalan minősége. 

Cégünk folyamatosan növekvő és fejlődő gyöngyösi gyára egyszer használatos orvosi eszközöket állít elő. A gyöngyösi üzem 16.900 m2 alapterületen – ebből 5400 m2 tisztatér – több mint 1600 munkatárssal, évi közel 70 millió terméket gyárt. Elsősorban infúziós és transzfúziós szerelékek, cyto-szettek, katéterek, vérvonalak, műtéti elszívó rendszerek és egyéb speciális eszközök kerülnek ki közel 30 éves múlttal rendelkező gyáregységből. 2018-ban indult útjára a B. Braun Magyarország történetének eddigi legnagyobb beruházása, amelynek keretei között 2019 végére felépült új gyöngyösi gyáregységünk. 2019 novemberében lezajlott az új üzem 1-es számú tisztaterének sikeres validálása, amelyet a géptelepítési munkálatok követtek (köztük az első magyarországi TK modullal, amely egyszerre lát el fröccsöntési és automata összeszerelési feladatokat). A "B" üzem 2020-ban belépett az aktív gyártótevékenységebe, amelyből azóta is fokozatosan egyre nagyobb mértékben veszi ki részét,  2025-ig bezárólag pedig 400 új munkatársnak biztosít stabil, kiszámítható állást.

FEJLESZTÉS

A B. Braun Medical Kft. fejlesztési divíziója dialíziskészülékek hardver- és szoftverfejlesztését, valamint infúziós pumpák szoftverfejlesztését végzi. A divízió több mint 100 magyar fejlesztőmérnököt foglalkoztat a B. Braun nemzetközi orvosiszoftver-fejlesztő központjaként is működő budapesti irodájában. A B. Braun Medical Kft. munkatársainak kiemelkedő szakértelmét a német anyacég is elismeri. Erre a legfőbb bizonyíték az, hogy Németország mellett a B. Braun-cégcsoporton belül Magyarországon található a második legnagyobb szoftverfejlesztési központ, és a hazánkban fejlesztett termékek köre folyamatosan bővül. A Budapesten előállított szoftverek 90 országban a B. Braun 100 000 dialízisgépén futnak. A B. Braun tudásmegosztást hangsúlyozó Sharing Expertise mottójának jegyében kiemelt figyelmet fordít a jövő generációjának oktatására és fejlesztésére, valamint az innovatív tanulási folyamatok elősegítésére. A B. Braun Medical Kft. fejlesztési divíziója 2013 óta együttműködik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel és az Óbudai Egyetemmel. Ebben a két felsőoktatási intézményben a vállalat munkatársai az Orvosi készülékek gyártmányfejlesztése tantárgy oktatásával vesznek részt a hallgatók képzésében.

Tanúsítványok

Leírás Dokumentum Link
ISO 50001
pdf (885.6 KB)
ISO 13485
pdf (384.5 KB)
ISO 14001
pdf (66.1 KB)
ISO 27001 - EMT
pdf (290.7 KB)
ISO 27001 - NQA
pdf (212.1 KB)

Kapcsolódó dokumentumok

Leírás Dokumentum Link
IBIR politika
pdf (31.4 KB)
KIR politika
pdf (20.1 KB)
Energiapolitika
pdf (24.4 KB)
Energiahatékonysági jelentés
pdf (177.0 KB)
Energetikai szakreferensi jelentés
pdf (537.9 KB)