Fröccsöntési technológia

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Harminc munkahelyet teremtett a fröccsöntési technológiával a B. Braun

Gyártókapacitások bővítését, új technológia bevezetését és munkahelyteremtést célzó beruházás a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi telephelyén


Fröccsöntő technológiát épített ki gyöngyösi gyáregységében az orvosi eszközöket gyártó B. Braun Medical Kft. Az alapanyag-importálást kiváltó, összesen 30 munkahelyet teremtő projekt keretében a vállalat új gépeket és szerszámokat szerzett be, valamint egy karbantartó helyiséget és anyagellátó rendszert is kialakított.  A közel kétmilliárd forint összköltségű fejlesztés az Új Széchenyi Terv keretében 409 millió forint támogatásban részesült. 

A Magyarországon közel 2000 munkatársat foglalkoztató B. Braun-cégcsoport kereskedelmi és egészségügyi szolgáltatói tevékenysége mellett egyszer használatos orvosi eszközök gyártásával foglalkozik. A cég gyöngyösi gyáregységében több mint 1000 dolgozó vesz részt a termékek előállításában.

A 2011 és 2013 között kétszeresére bővült üzemben egy közel 2 milliárd forintos beruházás keretében a cég fröccsöntési technológiát épített ki, amelyhez az Új Széchenyi Terv 409 millió forintos támogatást biztosított. A Gyártókapacitások bővítését, új technológia bevezetését és munkahelyteremtést célzó beruházás a B. Braun Medical Kft. gyöngyösi telephelyén nevű projekt keretében a vállalat 2014 végéig a gyáregység tisztaterébe összesen 20 fröccsöntő gépet, valamint 28 ezekhez használatos fröccsöntő szerszámot szerzett be. Az eszközbeszerzés mellett központi anyagellátó rendszert építettek ki, valamint egy 70 m2-es, mozgatódaruval ellátott szerszámkarbantartó helyiséget is létrehoztak.

A technológia bevezetése új munkahelyeket is teremtett: 2014 végéig több mint 30 fővel bővült a fröccsöntő részleg technikusokkal, operátorokkal és karbantartókkal. A fröccsöntő gépekkel és szerszámokkal történő gyártás 2013 októberében indult el.

Közreműködő szervezet

József nádor tér 2-4.
1051 Budapest
Magyarország