A hónap receptje Augusztus

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Palacsinta édes bogyósgyümölcsökkel - August 2017

Hozzávalók 4

200 gramm liszt 200 gramm liszt

2 tojás

½ tasak tisztított borkő

100 ml tejszín

50 gramm cukor

Egy narancs leve és reszelt héja

200 gramm krémtúró

1/3 vaníliarúd kikapart velője

120 gramm felkockázott alma

30 gramm barnacukor

Kevés vaj a főzéshez

bogyósgyümölcsök

menta

A palacsinta elkészítése

Keverje finomra a lisztet, tisztított borkövet, tojást, tejszínt és a 20 gramm cukrot, majd a keverékből forró serpenyőben süssön 4 palacsintát. Keverje finomra a túrót, 30 gramm cukrot, a narancs levét és reszelt héját, valamint a vaníliarúdból kikapart velőt. Öntse a keveréket a palacsintákra, majd tekerje fel őket. Karamellizálja össze az almát a vanília velővel és a barnacukorral, öntse a karamellizált szószt a palacsintákra, majd díszitse az ételt bogyósgyümölcsökkel és mentával.

Tápérték

Energy 510,2 kcal
Carbohydrates 52,6 g
BE 4,4
Protein 15,2 g
Fat 26,1 g
Potassium 252,7 mg
Phosphate 218,2 mg
Sodium 71,2 mg
Water 139,5 ml

A tápértékre vonatkozó összes információ adagonként értendő. Ez a teljes recept 1/4-ének felel meg.

Recept letöltése

Leírás Dokumentum Link
Palacsinta édes bogyósgyümölcsökkel
pdf (691.1 KB)