Szoftverfejlesztési platform projekt

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Szoftverfejlesztési platformot hozott létre a B. Braun Medical Kft.

 

Szoftverfejlesztési platformot, valamint új dialízisgép-termékcsaládjának szoftvermegoldásait dolgozta ki a B. Braun Medical Kft. egy, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósult program keretében.

A 2014. augusztus 31-én lezárult (KMR_12-1-2012-0007) projekt 140 093 431 forint támogatást nyert el.

A B. Braun magyarországi cégcsoportja gyártói, kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységén túl 100 mérnök munkatárssal szoftverfejlesztői tevékenységet is végez. Az európai kompetenciaközpontként működő orvosiszoftver-fejlesztői csoport elsődlegesen dialízis- és plazmaferezisgépek szoftverfejlesztését végzi. 

A „Szoftverfejlesztési platform kifejlesztése testen kívüli vérkezelésre (ECB) alkalmas dialízisgép-termékcsalád fejlesztéséhez" elnevezésű, 452 888 719 forint összköltségű projekt megvalósításán keresztül a B. Braun Medical Kft. célja egy olyan dialízisrendszereken futó, szoftverek fejlesztését lehetővé tevő eszközrendszer és fejlesztőkörnyezet technológiájának kutatása és kifejlesztése volt, amely a jövőbeni dialízistechnológia fejlesztési lehetőségeit bővíti, és lehetővé teszi a korszerű, újgenerációs dialíziseszközök jelentősen gyorsabb és költséghatékonyabb fejlesztését. A kifejlesztett szoftvereszközrendszer lehetőséget ad a jelenlegi és jövőbeni orvostechnológiához kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységek és dialízishardver-fejlesztések szoftveres kiszolgálására, valamint hosszú távon képes biztosítani a dialízistechnológia folyamatjellegű szoftveres környezetét.

A B. Braun Medical Kft. – amely budapesti fejlesztő és kereskedelmi központjában, valamint gyöngyösi gyártóegységében jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztat – harminc magas szintű szaktudással rendelkező K+F munkatársának bevonásával garantálja a komplex kutatás-fejlesztési tevékenységeinek sikerét.

A projekt adatai

Projekt megnevezéseSzoftverfejlesztési platform kifejlesztése testen kívüli vérkezelésre (ECB) alkalmas dialízisgép-termékcsalád fejlesztéséhez
A támogatás összege140 093 431 FT
KedvezményezettB. Braun Medical Magyarország Orvostechnológiai Kft
Támogatási intenzitás32,95%