A test műtét előtti lemosása

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

A műtéti területen kialakult fertőzések kockázatának csökkentése

A multidrog rezisztens organizmusok (MDRO) megtelepedése egyre nagyobb probléma az egészségügyi rendszerben, és komoly hatása van a közösségre. A megtelepedés mindenáron elkerülendő a súlyos problémák, például fertőzések megelőzése érdekében, különösen műtéti beavatkozások előtt, katéterezett betegeknél, illetve immunszupprimált betegeknél.

Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az antimikróbás tisztálkodószerekkel (pl. Prontoderm®-mel) a tervezett műtét előtti éjjel, valamint reggel történő tisztálkodás csökkentheti a műtéti területen kialakult posztoperatív fertőzések előfordulási arányát.(SSI).*

*Forrás Zywiel MB et al. Int Orthop. 2011 Jul; 35(7):1001–1006.

Prontoderm rendszer

A rezisztens organizmusok százalékos aránya megemelkedett a kórházakban az elmúlt években. A meticillin rezisztens Staphylococcus Aureus (MRSA) kórokozót elkapó betegek körülbelül 15%-ánál alakult ki következményes fertőzés.

A Prontoderm képes gátolni az MDRO-k szaporodását, terjedését és átvitelét. Az EN13727 bizonyítja az MRSA, ESBL/ESCR és VRE elleni hatékonyságot. Továbbá a Prontoderm akár 24 órán át fennmaradó, mikróbák elleni védőgátat képez. 

Kapcsolódó dokumentumok

Leírás Dokumentum Link
B. Braun Prontoderm termékkatalógus
pdf (1.2 MB)
Prontoderm betegtájékoztató
pdf (170.8 KB)
Hatékony eszköz a műtéti sebfertőzések megelőzésére - A preoperatív dekolonizáció
pdf (519.6 KB)