Málagai Dialízisközpont Spanyolország

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Málagai Dialízisközpont

Áttekintés

Helyszín

B. Braun Avitum Servicios Renales S.A.U.
c/Miguel Carrera 31-35
29010 Málaga
Spanyolország

Elérhetőségek

Telefonszám: +34 951 956 366
E-mail: gema.aguilera@bbraun.com

Nyitvatartás

Hétfő – szombat: 07:15–23:45

Kezeléstípusok

  • Hemodialízis
  • Online hemodiafiltráció, esti műszak

Beszélt nyelvek

  • Spanyol
  • Angol

Kényelmi szolgáltatások

  • Üdülés alatti dialízis
  • TV
  • WiFi/Internet

Üdülés alatti dialízis

Legközelebbi kórház: Hospital Universitario Carlos Haya

Távolság a főpályaudvartól: 3 km 

Távolság a városközponttól: 1,5 km 

Dialízis berendezés: Dialog +

Hotel Barceló Málaga****

C/ Heroes de Sostoa, 2. Estación Vialia María Zambrano.

Telefonszám: +34 952 047494

E-mail:  malaga@barcelo.com

A Barceló Málaga**** hotelből közvetlenül felszállhat Malaga AVE nagysebességű vasútjára, és a hotel csak 10 percnyire van az óvárosi negyedtől és a Paseo Marítimo parttól. A Barceló Málaga Spanyolország hoteljei közül azon kevesek egyike, amely bekerült az elismert brit magazinba, a Wallpaperbe.

 

Hotel Monte Málaga****

Paseo Marítimo Antonio Machado, 10. 

Telefonszám: +34 9520 46000, 

E-mail: gknevskiy@gmail.com

Málaga Andalúzia autonóm közösség Málaga tartományának fővárosa. Andalúzia második legnépesebb városa, és a Földközi-tenger Costa del Sol elnevezésű partvidékén helyezkedik el. Modern város, ahol többek között a Szent Hét mutatja be lakosainak szenvedélyességét.

Turistalátványosságok a városban és környékén

A várost a föníciaiak alapították, akik arra a dombra építettek fel egy települést, ahol most az Alcazaba áll. A római korban Malagát Rómával szövetséges városnak nyilvánították, annak minden előnyével együtt. Ez az út betekintést enged Malaga történelmébe, egészen a római kortól napjainkig. Fő műemlékeinek és múzeumainak egy része a közelben található, így a látogatók nyomon követhetik a város fejlődésének menetét. Megtalálhatók itt ugyanakkor föníciai romok is, amelyek régebbiek, mint az út elején levők, amit a Malagai Picasso Múzeumba tett látogatásakor láthat. Röviden, itt megtekintheti a város majd háromezer éves történelmét. A túra kiegészítéseként ne felejtsen el elmenni a Gibralfaro-kastélyba, ahonnan megtekintheti Malaga gyönyörű látképét.

Kertészház
Időszak: 20. század. 

1908-ban épült, és egy ideig itt lakott a városháza főkertésze; az épület ügyesen elrejtőzik az azt körülvevő gazdag növényzetben. A kert közepén elhelyezkedő kis épület minden szögből megtekinthető. Jelenleg a Turizmusfejlesztési Osztály és a malagai városháza turisztikai információs irodája található itt.

Székesegyház
Időszak: 16. 17. és 18. század. 

A székesegyházat, vagy más néven a Catedral de la Encarnaciónt ott építették, ahol a nyolc évszázados muszlim uralom alatt a város fő mecsetje állt. A székesegyház építése a 16. század első felében (1528-ban) kezdődött, és a 17. és 18. században is folytatódott. Még mindig befejezetlen, mivel hiányzik a fő homlokzat felső része, és befejezetlen a déli torony. Ennek ellenére ezek a hiányosságok az épület egyedi jellemzői lettek, és innen ered a „La Manquita” (félkarú) elnevezése. A beltér egyik feltűnő jellemzője a kóruslépcső, amelyen Pedro de Mena, Ortiz de Vargas és Giuseppe Micael Alfaro 42 szobra található; emellett található két orgona, amelyek a 18. századi hangszerkészítés kiváló darabjai, és több, mint 4000 darab, jelenleg is kitűnő állapotban levő sípból állnak. Az épületben található a Székesegyház Múzeum.
Szent Hét

A Szent Hét városi megünneplése akkor került szokásba, amikor 1487-ben a katolikus uralkodók visszahódították a várost, és katolikus kereszténységre térítették át a lakosokat. Napjainkban a Szent Hétnek kétféle megélése és értelmezése van együtt jelen. A háború után kialakult nézet (nagy hangzavar, pompa és luxus a szertartási menetben) mellett van egy másik szemlélet, amely a 70-es évek végén kezdett kialakulni az új testvériségekkel (bűnbánó hangulat, önmegtartóztatás és nagyobb hangsúly a bűnbánó rítusok kivitelezésén). A Szent Hetet a változatosság jellemzi, ami egy jó indok a város meglátogatására és az ünneplésre, és amely Malaga polgárai számára megkérdőjelezhetetlenül a tavasz kezdetét jelzi.