Zágrábi Dialízisközpont Horvátország

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Zágrábi Dialízisközpont

Rólunk

A dialízisközpont 1997-ben kezdte meg működését. 2004-ben a dialízisközpontot két új helyszínre választották szét Zágrábban. A székhely és a központ nagy része a Maksimir, Hondlova 2/11 címre, a központ másik része pedig a Novi Zagreb (Sloboština), Oreškovićeva 20a címre költözött. A Maksimirben levő dialízisközpont csupán 10 percre van a belvárostól, a Maksimir park, Zágráb legnagyobb parkja mellett.

Áttekintés

Helyszín

Poliklinika B.Braun Avitum Maksimir
Hondlova 2/11
10000 Zagreb
Horvátország

Elérhetőségek

Telefonszám: +38512399 290
E-mail: avitum@avitum.hr

Nyitvatartás

Hétfő – szombat: 06:30–18:00
Éjszakai műszak lehetősége: 18:00–10:00

Kezeléstípusok

  • Hemodialízis
  • Hemodiafiltráció

Beszélt nyelvek

  • Angol
  • Német

Kényelmi szolgáltatások

  • Üdülés alatti dialízis

 

Üdülés alatti dialízis

1) Hotel Vila Tina – Bukovačka cesta 213, 10 000 Zagreb www.hotelvilatina.hr 

2) Hotel Rebro – Kišpatićeva 12, 10000 Zagreb www.hotelrebro.com 

A mai Zágráb két, évszázadokig két szomszédon dombon elhelyezkedő középkori városból nőtte ki magát. A város első írott emléke 1094-ből való, amikor egyházmegyét alapítottak Kaptolon, míg a szomszédos Gradecet 1242-ben szabad királyi várossá nyilvánították. 
Mindkét települést masszív várfalak és tornyok vették körül; ezek maradványai ma is megtalálhatók. Európa török megszállása alatt, a 14. és a 18. század között Zágráb fontos végvár volt.

A város 17. és 18. századi barokk stílusú újjáépítése megváltoztatta Gradec és Kaptol kinézetét. Lerombolták az öreg faházakat és fényűző palotákat, kolostorokat és templomokat építettek. A számos kereskedelmi vásár, a földekből származó jövedékek, valamint a számos kézműves műhely felajánlásai nagyban hozzájárultak a város gazdagságához. Gazdag arisztokrata családok, királyi tisztségviselők, egyházi méltóságok és gazdag kereskedők költöztek a városba Európa minden tájáról. Iskolák és kórházak nyíltak, és átvették az európai fővárosok stílusát. A város kinőtte középkori határait, és tovább terjeszkedett a síkságra. Megépültek az első díszkertek és vidéki házak.

Zágráb megerősítette pozícióját, mint Horvátország közigazgatási, gazdasági és kulturális központja. Amikor 1850-ben Kaptolt, Gradecet, valamint a környező településeket közigazgatásilag összevonták Zágráb városává, a fejlődés még jobban felgyorsult.

Turistalátványosságok Zágrábban és környékén

Zágráb múzeumaiban őrzik és tárják a turisták elé a város történelmi kincseit. A város történetével kapcsolatos tárgyakon kívül a zágrábi múzeumokban és műtárgy-gyűjteményekben a világ minden tájáról találhatók jelentős történelmi és művészeti értékkel bíró darabok. A különösen ritka tárgyak közé tartozik a Zágrábi Múmia, amelyen a világ leghosszabb etruszk szövege olvasható, valamint a neandervölgyi ember (Homo Krapinensis) őskori maradványai. Zöld parkok és szökőkutak, fákkal és virágokkal szegélyezett sétányok indulnak a városközpontból, Zrinjevactól. A parkok sora a városközponttól a pályaudvarig húzódik, át a botanikus kerten, egészen a Marulić és a Tito térig, ahol a színház áll. Ezeket Lenucci-patkóként is ismerik, ami az általuk létrehozott formából és az őket tervező tájkertész nevéből tevődik össze. A parkokban számos pad található, ahol le lehet pihenni a városnézés közben, és meg lehet tervezni a következő tennivalót. Horvátország fővárosa, Zágráb közvetlen környéke.

Számos tájrendezett ösvénye, hegyi kunyhója, történelmi emlékműve és üdülőterülete miatt az erdős hegyvidék középső része olyan, mintha egy tágas városi park lenne. A tanösvényeken végigsétálva tanulhat a majdnem ezer feljegyzett növényfajról, meghallgathatja a kb. száz madárfaj énekét, és megfigyelhet számos rovart és állatot. Az erdőben tett séta visszaállítja az élet természetes egyensúlyát, és a Medvednica Természetvédelmi Parkban töltött minden egyes perccel gazdagabbá válik az ember. Szívesen látjuk!