Sürgősségi ellátás világszínvonalon

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Sürgősségi ellátás világszínvonalon

A B. Braun pumpáival mentenek életeket a gyermekrohamkocsiban.

Vezető egészségügyi vállalatként a B. Braunnál társadalmi felelősségvállalási tevékenységünk fontos része, hogy támogassunk olyan alapítványokat és szervezeteket, amelyek hozzánk hasonlóan mindennap a beteg emberek segítéséért dolgoznak. A cégünk által nyújtott anyagi támogatások mellett szükség esetén igyekszünk a betegellátásban hasznos, sokszor életmentő eszközök biztosításával is segíteni. 2021. januárjában a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat eredményes évkezdéséhez járultunk hozzá egy Perfusor infúziós pumpával.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány 1999-ben azért jött létre, hogy specilális gyermekmentők működtetésével segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját, így már több, mint 21 éve végzi a gyermekek sürgősségi ellátását hazánkban.

A szervezet munkatársai Budapesten a „Babakocsinak” keresztelt gyermekrohamkocsival sietnek a beteg gyermekek segítségére, több vidéki városban - például Miskolcon és Debrecenben - pedig a sürgősségi ellátáshoz átalakított terepjárókkal, a gyermek-mentőorvosi kocsikkal végzik küldetésüket.

Egy évvel ezelőtt nagy sikerrel indították el a kiemelt gyermekmentő-gépkocsit is Budapesten, amelyen a gyermekrohamkocsin több éves tapasztalatot szerzett gyermek-mentőápolók és gépkocsivezetők teljesítenek szolgálatot. Elsősorban olyan esetek ellátásban jelentenek nagy segítséget, ahol helyszíni orvosi ellátásra nincs feltétlenül szükség, de a gyermekek szakszerű állapotfelméréséhez, rögzítéséhez és szállításához speciális szaktudásra van szükség. Ezen mentőautó felszerelése is megegyezik a gyermekrohamkocsiéval.

„Eseteink egyharmadát a transzport feladatok teszik ki, amikor súlyos, kritikus állapotú gyermekeket szállítunk budapesti kórházak között vizsgálatokra, műtétekre. Gyakori, hogy vidéki kórházakból hozzuk el a kicsiket Budapestre, így elmondható, hogy a Gyermekrohamkocsi az egész országot bejárva segít a bajba jutott gyermekeknek. Nagy gondot fordítunk gyermekmentőink felszereltségére, hiszen mobil gyermek-intenzív osztályként kell ellátnunk feladatainkat. Gyorsnak, hatékonynak, profinak kell lennünk. Magas színvonalú felszerelésünk részét képezik a B. Braun pumpái, amelyekhez a januári támogatás keretében kapott plusz egy pumpa is csatlakozott a budapesti gyermekrohamkocsiban. A pumpa és az azt kezelő szakszerű csapat elsődleges szerepet játszanak abban, hogy a sokszor nagyon kicsi gyermekek is időben, megfelelő körülmények között kapják meg a szükséges gyógyszereket" - számolt be a Szolgálat munkájáról és a pumpahasználat fontosságáról Dr. Goschler Ádám orvos igazgató.

Habár a koronavírus-járvány a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját is megnehezítette, például egészségügyi szakemberek számára szervezett konferenciáikat és képzéseiket is le kellett mondaniuk, ez nem akadályozza meg az Alapítványt a további fejlődésben. „Nem tudunk egyszerre mindenhol ott lenni, ezért fontosnak tartjuk, hogy biztosítsuk az ország más részein a gyermekellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók számára a továbbképzéseket, ilyen például a „Mentős Szerdák” továbbképző sorozatunk is,  valamint az Országos Mentőszolgálat mentőtisztjeinek is szeretnénk ismét elindítani képzésünket, amint a jelenlegi helyzet engedi.

 Alapítványunk ősszel készül megszervezni A Magyar Gyermekaneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság szakmai napját. Emellett tervezzük a korábban kiadott szakmai könyvünk bővítését, valamint idén várható a budapesti gyermekrohamkocsi és a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi cseréje is.”  - mesél a részletekről Dr. Goschler Ádám, majd a támogatások fontosságára is kitér. „A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat nem részesül állami támogatásban, így különösen fontos hátteret jelentenek számunkra a ránk gondoló adófizetők által felajánlott 1%-os hozzájárulások, valamint azok a felelősen gondolkodó cégek, amelyek felfigyelnek munkánkra, és azt támogatásra érdemesnek találják. Minden segítség hozzájárul tevékenységünk eredményességéhez, a megmentett gyermekéletek számának növeléséhez" - összegzi mondandóját az orvos igazgató.