Sharing Expertise az Óbudai Egyetemen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Sharing Expertise az Óbudai Egyetemen

A B. Braun lett az Óbudai Egyetem új Biomatika Intézetének együttműködő partnere

A B. Braun lett az Óbudai Egyetem új Biomatika Intézetének együttműködő partnere. Az erről szóló megállapodást november 23-án, az Óbudai Egyetemen megrendezett egyetemi napon, ünnepélyes keretek között írták alá a felek. Az együttműködés célja a gyakorlatorientált oktatás erősítése, és olyan képzettségek megszerzésének támogatása az orvosi informatika terén, amelyekre az egyetemistáknak szüksége lesz az iparban.

A B. Braun mottója, a „Sharing Expertise" egy ígéret, hogy a vállalat megosztja tudását valamint az egészségügy terén szerzett tapasztalatát, és ezeket az egészségügy szolgálatába állítja. A világ egyik vezető egészségügyi vállalkozásaként a cég kiemelt figyelmet fordít a jövő generációjának oktatására és fejlesztésére, valamint az innovatív tanulási folyamatok elősegítésére. A B. Braun hazai fejlesztési divíziója 2013 óta együttműködik az Óbudai Egyetemmel, és az Orvosi készülékek gyártmányfejlesztése tantárgy oktatásával részt vesz a hallgatók képzésében.

A cég és az egyetem együttműködése az új Biomatika Intézettel kötött megállapodás révén most új szintre emelkedett, egy olyan komplex gyakorlatorientált oktatási programot kínálva a hallgatóknak, amely lehetővé teszi, hogy a diákok az orvosi eszközök fejlesztésénél és gyártásánál használható tudás birtokában lépjenek a munkaerőpiacra, miután már csak specializált oktatásuk szükséges. Ehhez a B. Braun saját ipari tudásával és tapasztalataival járul hozzá, mindezeken túl pedig ösztöndíjprogrammal és szakmai konzultációs lehetőséggel is segíti a tehetséges hallgatókat. Az ágazatban alkalmazott legújabb szoftverfejlesztési és technológiai megoldások megismertetése mellett közös kutatási programokat is indít a két fél, amelyből az egyetem tudományosan profitál, az eredmény pedig a gyakorlatban is hasznos lehet a B. Braun számára.

„Multinacionális családi vállalkozásként a B. Braun világszerte 61 országban van jelen. Ez olyan szakmai tudás és tapasztalat, amely egyedülálló forrást jelent nemcsak a hazai egészségügy, hanem az ahhoz kapcsolódó oktatás számára is. A B. Braun elkötelezett ezen tudás minél szélesebb körű megosztása mellett, olyan lehetőséget kínálva - jelen esetben az egyetemistáknak - amellyel nemcsak egyedülálló piacképes tudásra tehetnek szert, hanem hozzájárulhatnak az emberek egészségének megóvásához" - mondta el Dr. Dolgos Sándor, a B. Braun fejlesztési vezetője az együttműködés kapcsán.