Rangos kitüntetés siófoki nővéreinknek

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Rangos kitüntetés siófoki nővéreinknek

Miénk az év kiváló szakdolgozói közössége

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Somogy Megyei Területi Szervezete június 22-én a kaposvári Csiky Gergely Színházban, ünnepélyes keretek között ismerte el és köszönte meg az egészségügyi szakdolgozók munkáját. A díjátadóval és színpadi előadással egybekötött rendezvényen számos megyében dolgozó szakember vehette át szakmai kitüntetését, köztük siófoki nővércsapatunk is, akik Az év kiváló szakdolgozói közössége díjban részesültek.

Fotó: Györke József

A kaposvári színházban közel négyszáz szakdolgozó és vendég gyűlt össze, hogy egy közös estén tekintsenek vissza az elmúlt rendkívüli időszakra és ünnepeljék meg egymás sikereit, amelyből szerencsére akadt a megpróbáltatással teli évben is. Szabó Gyuláné, a kamara területi elnöke köszöntőjében megemlítette, hogy olyan rendhagyó időszak van mögöttünk, amelyre korábban csak háborús korszakokban volt példa, amikor az első hazai tábori kórházak alapítójának, Kossuth Zsuzsannának vagy éppen az ápolószakma alapjait lefektető Florence Nightingale-nek kellett helytállni.

Szita Károly kaposvári polgármester ünnepi felszólalásában köszönetét fejezte ki a teljes egészségügyi ellátó szakmának. „Míg mi lehetőség szerint otthon maradtunk, Önök mindennap megfeszített munkát végeztek, saját egészségüket kockáztatva. Azok mellett voltak, akik betegen feküdtek a kórházakban és a látogatási tilalmak miatt egyedül küzdöttek a betegséggel, fogták a kezüket, biztatták őket” – fejezte ki háláját a polgármester.

Az ünnepségen a MESZK számos szakmai elismerést adott át az alapellátásban, az Országos Mentőszolgálatnál és egyéb egészségügyi intézményekben dolgozó szakembereknek és csapatoknak. Siófoki dialízisközpontunk 10 fős nővércsapata is kitüntetésben részesült: munkatársaink Az év kiváló szakdolgozói közössége díjat vették át. Siófoki kollégáinkat – akik mindannyian névre szóló emléklapot kaptak – a díjátadón Som Gyöngyi ápolásügyi és minőségügyi vezető, Magyar Anna és Farkas Márta ápolók és Kazup Szilvia orvos igazgató képviselték.

„Rendkívül megtisztelő, hogy nekünk ítélték oda Az év kiváló szakdolgozói közössége elismerést. Úgy gondolom, a díj neve illik mindannyiunkra: valóban egy összeszokott, családias csapat vagyunk, akiknek elsődleges célja a betegek életminőségének javítása, az ő jólétük. Dialízishálózatunk nehéz időszakon van túl, amelyben az összetartás sokat számított, és megmutatkozott, hogy egy jó közösség bármire képes. A díj mindannyiunknak pozitív megerősítés a hivatásunk szempontjából” – fejezte ki háláját Som Gyöngyi, akinek érzéseit Kazup Szilvia is osztotta.

„Megtisztelő, hogy a szakmai bizottság döntése alapján a mi ápoló közösségünk külön figyelmet és elismerést kap a szakmától, és megköszönik a munkánkat. Ahogy az ünnepségen is elhangzott, valójában minden egészségügyi dolgozónak a színpadon lenne a helye, mégis jólesik, hogy összetartó és elhivatott ápolócsapatunkra külön felfigyelnek és elismerik őket” – mondta a siófoki orvos igazgató.

Az ünnepség nemcsak a szakmáról, hanem a kikapcsolódásról is szolt. Zárásként a jelenlévők a Csiky Gergely Színház Furcsa pár című komédiáját tekinthették meg.