Rangos díjjal jutalmazták az Aesculap Aicon® steril konténer formatervezését

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Rangos díjjal jutalmazták az Aesculap Aicon® steril konténer formatervezését

A B. Braun-cég partnerével, a Design3 dizájnerügynökséggel közösen vehette át az iF Design 2021-díjat.

A győztes AESCULAP Aicon® sterilkonténer-rendszer a Termék területen az Egészségügyi/Orvosi kategóriában győzedelmeskedett a hannoveri iF International Forum Design GmbH által évente megszervezett iF Design-díj 2021-es díjátadóján. Az AESCULAP Aicon®-t egy több mint 98 tagú, a világ minden részéről érkező, független szakértőből álló zsűri szavazta meg. Az Aesculap-termék győzelmének nívóját az is emeli, hogy rendkívül intenzív versenyben sikerült díjat szereznie, hiszen 52 országból 10 ezer nevezés érkezett a magas minőséget jelentő elismerés reményében.

Az Aesculap Aicon® steril konténerek létfontosságú szerepet játszanak az orvosi beavatkozások során használt eszközök sterilezésében és a műtőhelyiségek steril sebészeti eszközökkel történő ellátásában, ennek köszönhetően nagyban hozzájárulnak az infekciókontrollhoz és hosszú távon a betegek biztonságának növeléséhez is. Az új konténer és hozzá tartozó tálcák az ergonómia, a folyamatoptimalizálás és a gazdasági célok szempontjából számos területen megfelel a terméket használó egészségügyi szakemberek igényeinek a kórház központi sterilezőjében végzett előkészítési folyamatoktól a műtőben történő végfelhasználásig. A design minden részletének kidolgozásában a felhasználóbarát kialakítást, a megfelelő sterilitást és a teljeskörű folyamathatékonyságot helyezték előtérbe. Az integrált markolatok, a moduláris címkézés és az okos nyitási mechanizmus biztosítják a gyors és biztonságos használatot alacsony zajszint mellett.

A Red Dot Award: Termékdesign 2020 elnyerését követően ez már a második díj, amit az Aesculap rendszere elnyer. A nagyszerű teljesítmény sarokköve nem más, mint az erőteljesen a felhasználóra koncentráló formatervezés. Ennek eredménye egy olyan termékdesign, amely a funkcionális adottságokat, az ergonómiai paramétereket és a termékértékeket ötvözi. A cég valamennyi termékfejlesztése magában hordozza ezt a formatervezési nyelvet, ezzel az Aesculap nagy hangsúlyt fektet a designstratégiára, és a termékfejlesztést méginkább a felhasználóbarát kivitelezés szempontjából közelíti meg. A pozitív vásárlói visszajelzések mellett a designdíjak számának növekedése is bizonyítja ennek a megközelítésmódnak a sikerét. Az Aesculap csak az elmúlt évben öt Red Dot Award termékdesign-díjat nyert három termékével, és egy további elismerést is megszerzett az iF DESIGN AWARD részéről

Nem csupán az Aesculap új steril konténerei arattak formatervezési sikert 2021-ben, hanem a B. Braun új Spaceplus infúziós pumpája is elnyerte mind az iF Awards elismerését, mind pedig a Red Dot Awards produkciós designért járó díját is.

Az iF DESIGN AWARD

67 éves működése alatt az iF DESIGN AWARD a kimagasló formatervezési teljesítmények egyik legrangosabb bírájává vált. Az iF név világszerte összeforrt a rendkívüli formatervezési szolgáltatásokkal, az iF DESIGN AWARD pedig a világ egyik legfontosabb elismerése a designtervezés területén. A díjakat a következő területeken adják át: Termék, Csomagolás, Kommunikáció és szolgáltatástervezés, Építészet és Belsőépítészet, Professzionális koncepció, Felhasználói élmény, Felhasználói felület. Minden díjazott megtekinthető az iF WORLD DESIGN GUIDE-ban, valamint az iF design-applikációban.