Művészettámogató tevékenységünket díjazták

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Művészettámogató tevékenységünket díjazták

2019-ben először hirdették meg az Art Is Business Díjat, amelynek célja, hogy kiemelje és elismerésben részesítse azokat a felelősen gondolkodó vállalatokat és mecénásokat, akik társadalmi felelősségvállalási tevékenységük során a művészet és a kultúra felkarolására is fokozott figyelmet fordítanak. A díjat odaítélő bizottság figyelembe vette, hogy a jelölt vállalatok és a kulturális területek milyen mértékben rendelkeznek hasonló célcsoportokkal, milyen arányban határozza meg a vállalati identitást a művészet világa, valamint mindez hosszú távon mennyire illeszkedik a céges stratégiába. A díjat négy kategóriában ítélték oda: a nagyvállalat, kis- és középvállalkozás és a mecénás kategória mellett kiosztásra került a Fidelio Különdíj – „Művészek a művészekért” elismerés is.

 

Nagy örömünkre a művészettámogatási díjak területének új, de máris jelentős képviselője a beadott pályázatok alapján a B. Braunt ítélte meg az Art Is Business Díj nagyvállalati kategóriájának győzteseként.  Cégünk vezérigazgatója, Horn Péter 2019. december 17-én a budapesti Nemzeti Múzeum dísztermében tartott gálaünnepélyen vehette át az elismerést.

„Rendkívüli öröm és megtiszteltetés, hogy a művészeti díj pályázatán egyáltalán elindulhattunk, és kiemelkedőnek találtak minket. Nagy múltú egészségügyi vállalatként küldetésünk elsősorban az emberek egészségének megóvása és javítása, de a mindennapi munkánk mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy munkatársainkkal közösen gazdasági, környezeti, társadalmi és kulturális felelősséget vállaljunk. Megtisztelő, hogy ezen a területen is elismerik közös törekvéseinket és eredményeinket” - mondta Horn Péter az Art is Business-díj kapcsán.

A B. Braun társadalmi felelősségvállalási tevékenységének keretei között évek óta számos művészeti programot és kezdeményezést támogat, amelyek köre folyamatosan bővül. 

Cégünk hosszú távú szponzora az Art Market Budapest múzeumpedagógiai programjának, valamint kiáll olyan rendezvények mellett, mint a Budapest Art Week, a Gallery Weekend Budapest vagy a Műtárgyak éjszakája. Emellett autista művészek képeinek megvásárolásával segíti az Autistic Art Alapítványt, továbbá támogatja az Új Művészet és Artmagazin folyóiratokat, valamint a Kálmán Makláry Fine Arts művészeti kiadó köteteinek megjelenését is.

Büszkék vagyunk rá, hogy az Art Is Business bizottsága is értékelte a művészetet pártfogó társadalmi felelősségvállalási munkánkat, amelyet a jövőben is elhivatottan fogunk ápolni.

Please enable marketing cookies to enable Youtube Video

Fotók: Mohai Balázs/Art Is Business