iF Design-díjat nyert az Introcan Safety 2

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

iF Design-díjat nyert az Introcan Safety 2

Nemzetközi hírű elismerés a B. Braun termékének

Az Introcan Safety 2 (IS 2) 2024-ben elnyerte az Industrie Forum Design 2024 nemzetközi hírű iF Design-díját.  Az Introcan Safety továbbfejlesztett változata egy olyan biztonsági intravénás katéter, amely lehetővé teszi a betegek vénapunkcióját infúziók és gyógyszerek beadása vagy vérvétel esetén.

Az Introcan Safety 2 innovatív kialakításával és beépített passzív biztonsági mechanizmusával megelőzi a tűszúrásos baleseteket és megóvja a felhasználókat az ezzel járó fertőzésveszélytől. Ezenkívül egy olyan kettős biztonsági szeleppel rendelkezik, amely megakadályozza a vérrel való érintkezést, valamint a véráramfertőzést a kanül behelyezésétől annak eltávolításáig. Luer-csatlakozással nyitható.

A szakértői zsűri a terméket az iF Design-díj 2024 arany díjasaként tüntette ki az Orvosi/egészségügyi kategóriában, ami azt jelenti, hogy az IS 2 különböző gyártók több mint 114 terméke közül került ki győztesen. „A díj elnyerése kiváló példa arra, hogy még egy látszólag kis tervezési innováció is hatalmas hatást érhet el" - hangzott a szakértői zsűri ítélete.

„Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az Introcan Safety 2 elnyerte a rangos iF Design Awards díjat. Ez a teljes termékciklus elismerése - a fejlesztéstől a jóváhagyásig és a forgalmazásig. Szeretnék köszönetet mondani a B. Braun minden munkatársának, akik szakértelmükkel hozzájárultak ehhez a sikerhez" - mondta Leslene Poh kutatás-fejlesztési projektmenedzsment-vezető.

Ennek a régóta zászlóshajónak számító terméknek a továbbfejlesztése hozzájárul a B. Braun azon céljához, hogy valódi partnerként megóvja és javítsa az emberek egészségét világszerte - a legmodernebb technológiák alkalmazásával, az ügyfelek igényei szerint. Az innovatív termékkialakítás felhasználóbarát az orvosok számára, a betegek életét pedig kényelmesebbé teszi.

iF Design-díj

Az 1954 óta évente kiosztott iF Design-díjat a magas színvonalú terméktervezés garanciájának tekintik. Az iF címke a kiemelkedő formatervezés világszerte elismert szimbóluma. A szakértő zsűri minden évben kilenc kategóriában díjazza a termékeket - a terméktervezéstől a kivitelezésig, a felhasználói élménytől a felhasználói felületig. Idén több mint 11 000 termék pályázatát nyújtották be különböző kategóriában.