Idén is Legjobb Munkahely lettünk

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Idén is Legjobb Munkahely lettünk

A tavalyi év után idén is elnyerte a B. Braun Avitum a Legjobb Munkahely címet Magyarországon.

Vállalatunk vezetősége a 250-1000 főt foglalkoztató cégek kategóriájában vehette át a díjat október 27-én, a budapesti Akváriumban megrendezett HR-fesztivál keretén belül. A világ vezető humánerőforrás-tanácsadó cégeként ismert Aon Hewitt 16. alkalommal mérte fel a hazai munkavállalók munkahelyükről alkotott véleményét és vállalatuk iránti elkötelezettségét. A felmérésben 91 magyarországi vállalat 44 000 munkavállalója és 400 felsővezetője vett részt.

Az Aon Hewitt 2001-ben indította el a Legjobb Munkahely programját, amely a munkavállalók elkötelezettsége mellett a vonzó munkáltatói arculat, a hiteles és felkészült felsővezetés, a teljesítményorientált vállalati kultúra, valamint a fenntarthatóság szempontjai mentén vizsgálja a pályázó munkahelyeket, és három kategóriában hirdet díjazottakat. A Legjobb Munkahely Felmérés elsődleges célja hiteles visszajelzést adni arról, hogy hogyan érzik magukat a munkavállalók a vállalatnál. A B. Braun Avitum kiemelkedő teljesítményével második éve tartozik a hazai élmezőnybe, ahol a munkatársak elkötelezettségi szintje eléri a 85%-ot. A legjobb munkahelyek a hazai átlaggal ellentétben folyamatos növekedést tudnak felmutatni, és eredményeikben is 25-30 százalékponttal eredményesebbek - derült ki a díjátadón.

„Ma már a vállalatok többsége felismerte, hogy az üzleti sikeresség egyik alapköve a munkatársak elkötelezettsége. A Legjobb Munkahelyeken mért magas dolgozói elkötelezettség nemcsak az üzleti számokban mutatkozik meg, de ügyfeleik elégedettsége is magasabb, és jobbak a tehetséges munkatársaik megtartásában, a felsővezetés megítélésben is az átlagos elkötelezettségű vállalatokhoz képest”- fejtette ki Köcse Bálint, a Legjobb Munkahely Program projektvezetője. 

A legjobbakat az erős dolgozói elkötelezettségen kívül a vonzó munkáltatói márka, a felsővezetés őszinte kommunikációja és a kollégáknak biztosított ígéretes jövőkép is megkülönbözteti az átlagtól.

A díjazottak sora idén is változatos képet mutat: a három méretkategóriában a gyógyszeripar, a kereskedelem, valamint az IT és telekommunikáció területén működő cégek is megtalálhatók, olyan ismert nevekkel, mint a Microsoft, a Vodafone vagy a Decathlon. 

„A B. Braun – jóllehet, multinacionális cég – alapítása óta családi vállalkozásként üzemel. Vállalati filozófiánkhoz hozzátartozik az emberközpontúság és a kollégáink megbecsülése. Egy csapatként dolgozunk és hisszük, hogy minden egyes kollégánk ott van a sikeres teljesítményünk mögött. Legjobb munkahelynek lenni igazán megtisztelő kitüntetés, amely legfontosabb elismerése eddigi munkánknak. A vezetőség nevében szeretném megköszönni az összes kollégámnak az elkötelezett munkát és biztosítani őket arról, hogy továbbra is azon leszünk, hogy a jelenlegi és a jövendőbeli munkatársaink egyaránt büszkék lehessenek rá, hogy olyan munkahelyük van, ahol a legjobb dolgozni” – mondta köszönőbeszédében Horn Péter, a B. Braun vezérigazgatója.