Három javasolt jó ügyet támogattunk 2023-ban

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Három javasolt jó ügyet támogattunk 2023-ban

2023-ban már kilencedik alkalommal rendeztük meg egyik legfontosabb társadalmi felelősségvállalási programunkat: a Segíts, hogy segíthessünk! idei körében is munkatársaink javasoltak olyan gyermekeket segítő szervezeteket, amelyeknél jó helyen lenne cégünk különadománya. A beérkezett javaslatok közül szavazás útján szintén munkatársaink választották ki a három nyertes alapítványt és egyesületet, amelyek egyenként 1-1 millió forint támogatásban részesülnek. A szavazatok összesítését követően az alábbi szervezetek kerültek ki győztesen: Autista Gyermekekért Egyesület, Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány, SOS Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. Hagyományainkhoz híven az adományátadásokra a Kommunikációs osztály még idén sort kerített.

Az Autista Gyermekekért Egyesület kecskeméti szervezet lévén online találkozó keretében tudott részt venni az adomány kapcsán szervezett beszélgetésen. Az Egyesület képviseletében Szabó Klára és Miklós Zsuzsanna jelentek meg, akik részletesen beszámoltak nekünk munkájukról és arról, hogy miként lett Kecskemét hazánkban az autizmussal élők gondozása szempontjából központi település. „Nemzetközi kutatások szerint minden 59. ember autista. Kecskeméten ma lakosságarányosan a legmagasabb az autizmussal élők száma, ami annak köszönhető, hogy az autizmussal élő gyermekeket nevelő szülőkből formálódott közösség (amelynek része az egyesület is) az elmúlt 30 évben stabil szakmai kereteket teremtett, így számos érintett család idetelepült. A mi működésünkben 1 millió forint nagyon nagy támogatásnak minősül, nagyon meghatódtam, amikor megtudtam, hogy a B. Braun kollégái minket szavaztak meg a program egyik győztesének. Szívből köszönjük a segítséget” – mondta Szabó Klára. Az Autista Gyermekekért Egyesület az autisták oktatását és fejlődését támogatja, aktív és állandóan elérhető segítséget nyújtanak az érintett családoknak, a kecskemétiekkel közös programokat is szerveznek, és kulcsszerepük volt abban, hogy a város 2021-ben megkapta az Autizmus Mintaváros kitüntetést.

Az SOS Leukémiás Gyermekekért Alapítvány részéről Dobi Mercédesz látogatott el hozzánk. Évente mintegy 250 gyermeket diagnosztizálnak rákos megbetegedéssel, így a több mint 20 éve működő Alapítvány célja, hogy számukra és családjaik számára anyagi és lelki támogatást biztosítson. Munkásságukkal többek között a gyermekonkológiai központok műszerfejlesztéséhez, a hátrányos helyzetű gyermekek gyógyszerellátásához és a gyermekosztályok bútorozásához járulnak hozzá. „Hálásak vagyunk a B. Braun támogatásáért, amelyet országszerte több kórház eszközbeszerzésére fogunk fordítani, illetve igyekszünk minél nagyobb mértékben anyagilag támogatni a leukémiás gyermekek családjait, hogy a steril körülményeket tudják számukra biztosítani” – mondta Dobi Mercédesz.

Autentikus módon bohócorrokkal felszerelkezve érkezett hozzánk Gricz István a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány képviseletében. A Piros Orr kezdeményezés nemzetközi háttérrel rendelkezik, első szervezetük Ausztriában jött létre. Magyarországon is jellemzően színészi háttérrel rendelkező önkéntesek dolgoznak bohócdoktorként, hogy jelenleg 15, 2024. januárjától pedig 16 kórházban segítsék a beteg gyermekek gyógyulását. A bohócdoktorok akkor sietnek a beteg gyerekek segítségére, amikor a legnagyobb szükségük van rá: kifejezetten erre a tevékenységre vonatkozó szakmai tudásukkal és színészi képességeikkel olyan intenzív játékélményt biztosítanak, ami lélektanilag képes megerősíteni a kis betegeket. „Működésünket kizárólag adományokból finanszírozzuk, így a B. Braun hozzájárulásáért is nagy köszönettel tartozunk. Az adományt általános működésünkre fogjuk felhasználni, hogy továbbra is azon dolgozzunk, hogy minél több helyre juthassunk el országszerte. Kevesen tudják, de a kórházak gyermekosztályai mellett hátrányos helyzetű gyerekek iskoláiban és idősek otthonaiban is dolgozunk, hiszen ezeken a helyeken is nagy szükség van a mentális támaszra” – mondta Gricz István.

„A B. Braunnál több fontos hagyományunk is van, ezek közül a Segíts, hogy segíthessünk! az egyik legértékesebb, hiszen minden évben olyan alapítványokat támogathatunk, akik rengeteget tesznek a rászoruló gyermekekért. Ráadásul mindezt kollégáink aktív részvételével tudjuk véghez vinni. Köszönöm minden munkatársamnak, aki részt vett a javaslattételben és a szavazásban, mindhárom támogatásunk nagyon jó helyre került” – emelte ki Horn Péter, a B. Braun Magyarország vezérigazgatója.