Gyermekfejlesztő központot támogattunk

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Gyermekfejlesztő központot támogattunk

Munkatársaink javaslata és szavazatai alapján támogattuk a Budapesti Korai Fejlesztő Központot.

Segíts, hogy segíthessünk! Így szól az a társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésünk, amelynek keretében a kollégáink terjeszthetnek fel egyesületeket, alapítványokat támogatásra. Az ajánlott szervezetekre ezt követően szavazni lehet, és a legtöbb szavazatot begyűjtő alapítványt a B. Braun támogatja. Idén a Budapesti Korai Fejlesztő Központ kapta a legtöbb szavazatot a munkatársainktól.

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ 25 éves fennállása óta fejlődésükben veszélyeztetett csecsemőknek és eltérő fejlődésű, fogyatékos kisgyermekeknek, valamint az ő családjaiknak nyújt komplex diagnosztikai és terápiás szolgáltatásokat. Az elmúlt több mint két évtized alatt a központ szolgáltatásai a hozzájuk érkező családok szükségleteinek megfelelően bővültek. Ennek eredményeként ma már olyan komplex diagnózist állítanak fel az eltérő területekről érkező szakemberekkel, ami az egészségügyi rendszeren keresztül akár évekig is tartana, ezzel hátráltatva a gyermek időben történő fejlesztését. A terápiájuk során családközpontú korai ellátást próbálnak megvalósítani, majd kiterjeszteni az állami ellátórendszerre, ahol a szülő partnere a szakembernek. A 90-es évek elején alapított szervezet 6 szakemberrel indult és körülbelül 30 családot láttak el. Ma már 60 szakemberre gyarapodott a munkatársak száma és évente 500 családnak nyújtanak átfogó segítséget. A gyermekeket 0-3 éves koruk között vizsgálják, mert az első életévben már egyértelműen láthatók azok a pszichomotoros eltérések, amelyek azt eredményezhetik, hogy a gyermek sajátos nevelési igényű lesz.

Vállalatunk adományát november végén Horn Péter vezérigazgató adta át Czeizel Barbarának, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ intézményvezetőjének. „Hatalmas örömmel értesültünk a B. Braun támogatásának híréről. Nagyon köszönjük a bizalmat, ez az első intézményünk számára felajánlott nagyobb adomány, ami hozzájárul ahhoz, hogy közelebb kerüljünk az álmunk megvalósításához, és méltóan biztonságos környezetben tudjunk segíteni a rászoruló családoknak” – nyilatkozta Czeizel Barbara intézményvezető a támogatás átvételekor.