Gyárunkba látogatott Palkovics László

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Gyárunkba látogatott Palkovics László

Az innovációs és technológiai miniszter cégünk jelentőségét méltatta.

Fotó: Lénárt Márton

Gyöngyösi orvosi eszköz gyárunkban tett látogatást február 18-án Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki Horváth László országgyűlési képviselővel, Nagy Balázs helyettes államtitkárral, valamint Dr. Berényi János volt stuttgarti főkonzullal érkezett hozzánk. A delegációt cégünk igazgatói fogadták, akik egy részletes bemutató keretében ismertették cégcsoportunk hazai eredményeit és jövőbeli fejlesztési terveit, majd gyártási bemutatót és közös sajtótájékoztatót tartottak.

Dr. Palkovics László nem először találkozott cégünkkel, tavaly év végén Németország legnagyobb egészségügyi klaszterének piacvezető cégeit, köztük a B. Braunhoz tartozó Aesculapot kereste fel Tuttlingenben - az érintett baden-württembergi tartomány a német tartományok közül Magyarország második legfontosabb kereskedelmi partnere és a harmadik legnagyobb befektetője.

Fotó: Lénárt Márton

Az innovációs és technológiai miniszternek Horn Péter vezérigazgató, Csató András gazdasági és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgató, Bognár József termelési divízió igazgató, valamint Soós Csaba fejlesztési divízió igazgató mutatták be részletesen vállalatunk széles körű magyarországi tevékenységét. Kitértek világszínvonalú dialízisellátásunkra, kompetenciaközpontként működő és egyetemeken is oktató fejlesztési divíziónkra, 16 terápiás területet lefedő termékpalettánkra, valamint a látogatás helyszíneként is szolgáló orvosieszköz-gyárra.

Horn Péter cégünk hazai szerepét a tárgyalást követő sajtótájékoztatón is kiemelte: „Harminc év alatt a hazai egészségügy vezető szereplőjévé váltunk. Több mint 2600 munkatársával a B. Braun a 4. legnagyobb hazai egészségügyi cég, amelyet a folyamatos fejlődés jellemez. Miniszter úrral és képviselő úrral folytatott megbeszélésünkön egyeztettük, milyen további bővítési és fejlesztési lehetőségeket látunk magunk előtt, és bízom benne, hogy amikor legközelebb itt találkozunk, újabb sikeres fejlesztésekről számolhatok be Önöknek – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Horn Péter.

Vállalatunk érdemeit Horváth László, Heves megye országgyűlési képviselője is hangsúlyozta. A képviselő kiemelte: cégünknek is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban, a vírus okozta válság idején is megmaradt, sőt a különböző fejlesztéseink révén erősödött is Gyöngyös gazdasági vonzereje, „Nagyra értékeljük, a B. Braun szerepét: több mint 1600 gyöngyösi munkavállalójukkal a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, és beszállítóikon keresztül további 1000 embernek adnak munkát. A régióban fontos munkaadó a hátrányosabb körülmények között élők körében is. A B. Braun több évtizeden keresztül velünk volt, jóban-rosszban, és tisztességesen, mindig erejéhez méltón jelen volt nemcsak gazdasági életben, de társadalmi felelősségvállalásban is” – mondta az országgyűlési képviselő.

Fotó: Stál Zsuzsi fotó

Palkovics László beszédében felidézte nemrégiben tett tuttlingeni látogatását: a B. Braunhoz tartozó Aesculap cégnek is otthont adó városba koncentrálódik Európa legjobban működő orvosieszköz-gyártó, innovációs ökoszisztémája egy egyetemmel karöltve. „A vezérigazgató úr által bemutatott már megtörtént és további fejlesztések azt mutatják, hogy Tuttlingen felé haladunk. Mára a hazai ipar által előállított termékek mintegy 70 százaléka a high-tech kategóriába sorolható, beleértve a B. Braun gyöngyösi gyárát is Fő célunk, hogy Magyarországon egy hich-tech ipar alakuljon ki, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ilyen típusú beruházásokat támogassuk” – tette hozzá a miniszter.

A sajtótájékoztatót követően a minisztériumi és kormányzati vendégek, valamint a sajtó képviselői rövid gyárbemutatón is részt vettek. A betekintő folyosóról ablakokon keresztül nézték meg az orvosi eszközök tisztatéri gyártását és ismerték meg a folyamatok technológiai hátterét.

Fotó: Lénárt Márton