Eredményes évet zárt a B. Braun-csoport

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Eredményes évet zárt a B. Braun-csoport

6,78 milliárd eurós árbevétellel, és ezzel 4,9%-os növekedéssel zárta a B. Braun Melsungen AG a 2017-es költségvetési évét.

A cégcsoport valamennyi területének növekedésével és több mint 1 millárd euró értékű beruházásával tovább erősítette meghatározó szerepét az egészségügyi piacon.

Idén tavasszal, a már megszokott módon egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be Melsungenben a B. Braun-vállalatcsoport 2017-es pénzügyi évének eredményeit. Az elmúlt évben mind a négy divízió jelentősen hozzájárult a vállalat növekedéséhez és a cég történelmében első alkalommal fordult elő, hogy az összes divízió túlszárnyalta előző évi eredményét. Az árbevétel 4,9 százalékkal nőtt 2016-hoz képest. A konszolidált nettó eredmény 3,9 százalékkal növekedett, ennek megfelelően a 2017-es pénzügyi év 411,5 millió euró profittal zárult.

„A 2017-es év, egy jó év volt a B. Braun számára. Minden régióban és minden divízióban fokozatos és egységes növekedés volt megfigyelhető. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a vállalat történelmének legnagyobb árbevételét értük el, ezzel megerősítve az előző évben is már jelentősen megnövekedett bevételeket” - nyilatkozta Prof. Heinz-Walter Große, az igazgatótanács elnöke a március végén tartott pénzügyi eredményeket bemutató sajtótájékoztatón.

Dinamikus fejlődés az OPM és a B. Braun Avitum divíziókban

Vállalatcsoportunk pozitív növekedési eredményéhez az összes üzletágunk hozzájárult, az OPM és a B. Braun Avitum divíziók pedig kiemelkedően dinamikus üzleti éven vannak túl. A legnagyobb divíziónk, a Hospital Care 4,1 százalékos növekedést ért el az elmúlt évhez képest, így 3,1 milliárd euróra nőtt a kórházi ellátás divíziójának árbevétele. A sebészeti területet lefedő Aesculap üzletág 1,7 milliárd eurós forgalmat bonyolított le, ezzel 3,6 százalékkal magasabb eredményt produkált 2016-hoz képest. Az Out Patient Market divízió 827 millió eurós árbevételt hozott, ami 5,9 százalékos növekedést jelent. A 370 dialízisközpontjában 30 ezer vesebeteget ellátó B. Braun Avitum növekedése az új dialízisközpontok megnyitásának köszönhetően szintén pozitív hatással volt az eredményekre. A B. Braun Avitum értékesítése 9,2 százalékkal, 1,03 milliárd euróra nőtt: a divízió fennállása óta első alkalommal fordult elő, hogy az árbevétel meghaladta az 1 milliárd eurót.

Több mint egymilliárd euró befektetés

Az elmúlt év során a B. Braun több mint egymilliárd euró értékben hajtott végre beruházásokat. A 2016-os 1,098 milliárd eurós beruházás után 2017-ben, a vállalatcsoport 1,28 milliárd eurót fektetett be a termelési kapacitások bővítésébe, valamint új termékek és folyamatok kutatásába és fejlesztésébe. A beruházások 44,2 százaléka a cég németországi telephelyeihez kapcsolódik. A Hospital Care divízió Spanyolországban, Indonéziában, Malajziában és Németországban is bővítette a nagyvolumenű infúziós oldatok gyártási kapacitását. A kutatási és fejlesztési tevékenység elsősorban a betegek és a felhasználók biztonságának növelésére és a kórházi munkafolyamatok javítására irányult. Az Aesculap a belső és külső innovációkat ötvözi kutatási és fejlesztési tevékenységeiben. A belső kutatásokkal a miniatürizálás és a biológiai megoldások innovációs területeire összpontosítottak, míg a külső fejlesztések középpontjába a fiatal vállalatok és az üzleti inkubátorok kerültek. Az OPM divízió az urológia, sztómaterápia, valamint a kézfertőtlenítés és a sebkezelés termékpalettáinak fejlesztésére összpontosított. Az egyik jelentős beruházás az elmúlt évben Pinengben zajlott, az inzulinadagoló tűk gyártásának területén. A B. Braun Avitum divízió kutatási és fejlesztési célja a testen kívüli vérkezelés minőségének és hatékonyságának javítása volt. Emellett a divízió számos országban növelte piaci részesedését a meglévő dialízisközpontok bővítésével, új központok építésével és működő központok megvásárlásával.

Kilátások 62 ezer munkatárssal

A B. Braun-Csoport, 2017. december 31-én 61 583 alkalmazottat foglalkoztatott. Ez 6,1 százalékos létszámnövekedést jelent az előző évi 58 037 főhöz viszonyítva. A dolgozók létszámának gyarapodása elsősorban a termelési kapacitások bővülésének köszönhető. A demográfiai változások fényében a B. Braun nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az egyes képesítéseket különböző gyakornoki programokon keresztül tegye elérhetővé. 2017-ben 342 gyakornok fejezte be sikeresen képzését a cégcsoporton belül. „2018-ban cégcsoportunk további növekedése várható a bevételek területén" - nyilatkozta Prof. Große a sajtókonferencián, kiemelve, hogy az értékesítés növekedésének mértéke 5-7 százalék között varható, feltéve, hogy az árfolyamok változatlanok maradnak. „A tudásmegosztás szellemében a jövőben is arra törekszünk, hogy hatékony megoldásokkal és innovatív sztenderdek kidolgozásával segítsük ügyfeleinket és partnereinket az egészségügyi ellátási rendszer minden területén” – fogalmazta meg Prof. Große az idei év célkitűzéseként.