Díjátadó

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Díjat adtunk át az MST kongresszusán

A Magyar Sebész Társaság éves kongresszusán, június 2-án adtuk át a B. Braun Aesculap cikkíró pályázat győztesének járó díjat.

A nyertes szakmai cikket jegyző Dr. Ottlakán Aurél és munkatársai a pénzdíj mellett egy sebészeti eszközt is átvehettek.

A Magyar Sebészet folyóirat, a Magyar Sebész Társaság, az Akadémiai Kiadó és a B. Braun tavaly másodszor hirdette meg a B. Braun Aesculap cikkíró pályázatot. A kiírás fő célja, hogy erősítse és elősegítse a sebész szakma új, innovatív eljárásainak szélesebb körben történő ismertetését és a fiatal sebészek számára elismerést és támogatást nyújtson. Az év végén lezárult pályázatra beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálta el.

“A sebész szakma képviselői számos cikket küldtek be a pályázatra, amelyek közül több nagyon magas színvonalú volt, így a döntés is igen nehéznek bizonyult” – mondta Prof. Dr. Harsányi László, a Magyar Sebész Társaság elnöke. A zsűri végül Dr. Ottlakán Aurél és munkatársai “Myasthenia gravis miatt végzett három különböző típusú csecsemőmirigy-eltávolítás sebészeti és korai neurológiai eredményei” című munkáját ítélte a legjobbnak. A díjat és az emellett felajánlott Noir sebészeti ollót Marc Hayn, a B. Braun Aesculap divíziójának régióigazgatója adta át a szegedi sebésznek.

A B. Braun Aesculap cikkíró pályázat 2016-ban kibővített formában folytatódik: az idei kiírás szerint már az első három helyezett fog díjban részesülni – jelentette be az ünnepségen Dr. Csépai Ferenc, a B. Braun régióigazgatója.