Biztonságos munkahely díjat nyertünk

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Biztonságos munkahely díjat nyertünk

A díjat az NGM Munkavédelmi irányítási Főosztály képviseletében jelen lévő Nesztinger Péter Főosztályvezető (j) adta át.

A B. Braun Medical Kft. nyerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért" program keretében átadott Biztonságos munkahely 2024. kitüntetést. A díjat Baranyi Zoltán Környezet-, Egészség- és Munkavédelmi vezető vette át a Nemzetgazdasági Minisztérium április 29-én Budapesten megrendezett munkabiztonságról szóló szakmai konferenciáján.

A minisztérium által kiírt pályázat célja az volt, hogy bemutassa azokat a munkáltatókat, akik a veszélyes anyagok kezelésére és használatára helyes gyakorlatokat alkalmaznak, sikeresen csökkentik vagy akár meg is szüntetik a veszélyes anyagok munka közbeni alkalmazásából eredő kockázatokat. 

A B. Braun gyöngyösi gyárában évente 70 millió orvosi eszközt – egyszer használatos infúziós és dialízisszerelékeket, műtéti leszívó palackokat – gyártanak. A sok alkatrészből álló műanyag eszközök előállítási folyamata során különféle ragasztóanyagok, oldószerek és egyéb veszélyes anyagok kerül felhasználásra, így a biztonságos kezelés, a kockázatok minimalizálása és gyártóhely 1700 munkavállalója egészségének biztosítása kiemelten fontos.

Vállalatunk a benyújtott pályázatában részletesen bemutatta az elmúlt években kifejlesztett biztonsági technológiákat, kockázatmegelőzési és edukációs intézkedéseket és azt, hogy a munkatársak és a szakszervezet bevonásával közösen, miként teremtjük meg az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés feltételeit. 

A Dr. Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár által megnyitott díjátadón Baranyi Zoltán előadásban is ismertette a B. Braun eredményeit a kormányzati, hatósági és szakmai képviselők előtt. „Egy folyamatosan növekvő egészségügyi vállalatnak nem csupán a beteg emberek egészségének megóvásában van felelőssége. A munkájukkal ezt lehetővé tévő kollégák biztonságos munkavégzésének garantálása is kiemelkedő feladat, így elsődleges célunk, hogy ezt a biztonságos környezetet megteremtsük. Örömmel tölt el bennünket, hogy a munkánkra rálátó független szakemberek is elismerik az ennek érdekében véghez vitt fejlesztéseinket. Kiemelten köszönöm a Környezet-, Egészség- és Munkavédelmi osztály tagjainak kemény munkáját, akik minden nap azon dolgoznak, hogy az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkahely feltételeit megóvják. A Biztonságos munkahely elismerés fontos visszajelzés számunkra, büszkék vagyunk az eredményeinkre, amelyekkel kiérdemeltük a díjat, és a jövőben is azért fogunk dolgozni, hogy méltók legyünk erre a megtiszteltetésre” – mondta Baranyi Zoltán Környezet-, Egészség- és Munkavédelmi vezető.

 A Biztonságos munkahely kitüntetés megerősítése annak, hogy a B. Braun Magyarország az orvosi eszközök egyik legnagyobb hazai gyártójaként jó úton jár, és az egészségügyi ellátórendszer, valamint a beteg emberek kiszolgálása mellett a munkatársak biztonságos munkakörülményeinek megteremtésében is sikeres, nemcsak a gyöngyösi gyártóhelyen, de az országban jelenlévő 20 további telephelyén is.

 

Fotók: Nemzetgazdasági Minisztérium