Átadták a legjobb cikkekért járó díjakat

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Átadták a legjobb cikkekért járó díjakat

A Magyar Sebész Társaság, a B. Braun és az Akadémiai Kiadó által meghirdetett B. Braun Aesculap cikkíró pályázat három győztesét díjaztuk

Harmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Sebész Társaság, a B. Braun és az Akadémiai Kiadó a B. Braun Aesculap cikkíró pályázatot, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben népszerűsítse a technikai újdonságokat és innovációkat a sebészetben. A mostani versenyre összesen tizenegy pályamunka érkezet, amelyek közül – idén első alkalommal – három díjazottat jutalmaztak.

Az első helyezett „Az autograftok szerepe a komplikált hasfali sérvek kezelésében” című pályázati munka lett, amely Martis Gábor és munkatársai tollából származik. Furák József és kollégái nyerték el a második helyezést a „Nem intubált, spontán légző betegnél, egy metszésből minimál invazív módon elvégzett tüdőlebeny eltávolítás, mint új műtéti eljárás klinikánk gyakorlatában” címmel íródott cikkükkel. „TAMIS – transanalis minimálisan invazív sebészet” című pályázatukkal Bánky Balázs és munkatársai a harmadik helyen végeztek. 

A díjátadó ünnepséget 2017. április 20-án a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartották, a Magyar Sebész Társaság éves közgyűlésének keretében. 

„Ahogy a sebészeti cikkíró pályázat célkitűzése a technológiai újítások népszerűsítése, úgy fennállásának 150 évében az Aesculap név is a sebészeti innovációval és a folyamatos orvostechnikai fejlődéssel forrt össze” – emelte ki a díjátadón Csépai Ferenc, a B. Braun régióigazgatója. Mint ismert, a B. Braun sebészeti divíziójaként működő Aesculap éppen idén ünnepli alapításának 150 éves évfordulóját. 

Prof. Dr. Oláh Attila, a Magyar Sebészet folyóirat főszerkesztője elmondta, hogy igazán inspiráló cikkek születtek a mostani kiírásra, és reméli, hogy a következő cikkíró pályázatra az elmúlt évek tendenciájához hasonlóan még többen fognak jelentkezni.