A kéz tisztasága akár életet is menthet

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

A kéz tisztasága akár életet is menthet

Május 5., a Kézhigiénés Világnap

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére 2009 óta minden évben május 5-én tartják a Kézhigiénés világnapot, amelynek alkalmából a szakemberek egy kevés időt és energiát igénylő, ám annál fontosabb tevékenységre, a rendszeres és alapos kézmosásra és kézfertőtlenítésre hívják fel a figyelmet. Kezeink tisztán tartása mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, de nagymértékben hozzájárul saját és a környezetünkben lévők egészségéhez. Ne a kézmosáson és -fertőtlenítésen próbáljunk időt megtakarítani, hiszen amennyire egyszerű, annyira fontos higiéniai óvintézkedésekről van szó.

A kézhigiéné megőrzése a koronavírus-járvány időszakában még nagyobb hangsúlyt kapott, de nagyon fontos, hogy ne csupán pandémia idején, hanem mindig fordítsunk kellő figyelmet kezeink tisztaságára, a rajtuk akár rövid idő alatt is nagy számban megtelepedni képes kórokozók semlegesítésére.

Ne feledjük, hogy ami nekünk néhány másodperc, az az egészségünknek létfontosságú lehet.

Ismerd meg a helyes kézmosás lépéseit

Tökéletes első lépés a kézhigiéné tudatos megőrzése felé, ha elhatározzuk, hogy rendszeresen és alaposan fogunk kezet mosni. De vajon ismerjük a folyamat szakemberek által is elfogadott, helyes lépéseit? Az alábbi rövid, képes útmutatóval szeretnénk segítséget nyújtani. Fontos, hogy kézfertőtlenítés esetén is ezeket a lépéseket kövessük, víz helyett értelemszerűen kézfertőtlenítő használatával.

Nézd meg a helyes kézmosást az alábbi, angol nyelvű videóban is.

Please enable marketing cookies to enable Youtube Video

További hasznos információk

Leírás Dokumentum Link
Megoldások fertőzésmegelőzésre
B. Braun Kézhigiéné katalógus
pdf (10.7 MB)