A B. Braun bemutatja 2020-as Fenntarthatósági Jelentését

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

A B. Braun bemutatja 2020-as Fenntarthatósági Jelentését

Vállalati stratégiánk egyik legfontosabb értéke és célja a fenntarthatóság, különös tekintettel arra, hogy a fenntartható működés gyorsan fejlődő világunkban ma minden korábbinál nagyobb jelentőséggel bír. A nemzetközi B. Braun-csoport vezetősége ezért is tartja fontosnak, hogy számot adjunk mindazon törekvésekről, amelyekkel fenntarthatóan tudjuk végezni tevékenységünket.

A B. Braun új Fenntarthatósági jelentése 2021. július 19-én került publikálásra. A Jelentés 55 oldalon írja le, hogy a B. Braun milyen módszereket vezetett be működésébe, és milyen célokat, eredményeket ért el 2018 és 2020 között. Emellett áttekintést nyújt 2023-ig tervezett fenntarthatósági céljainkról, és arról, hogy a cégcsoport miként szeretné fejleszteni fenntarthatósági tevékenységét az értékalapú, felelős vállalati vezetés, az ügyfelek és termékek, a környezet, a munkatársak és a társadalom területein egyaránt. A Jelentés az egészségügy számára kifejlesztett fenntartható megoldásokra koncentrál, érintve a környezetvédelmi törekvéseket, az energiamenedzsment fejlesztését és a szén-dioxid-kibocsátást – az elért eredmények teljesebb szemléltetése érdekében a Jelentés számos érdekes, konkrét példát is bemutat a B. Braun weboldalára mutató hivatkozásokkal, ahol az olvasók részletesebben is megismerhetik az adott témát.

Ebben a Jelentésben a B. Braun az Egyesült Nemzetek Szervezete által meghatározott Fenntartható Fejlődési Célokhoz (Sustainable Development Goals -SDGs-) igazodik, továbbá a Jelentés felépítése a nemzetközileg elfogadott Globális Jelentéstételi Kezdeményezés szabványain alapul (a Global Reporting Initiative (GRI) egy nemzetközi szervezet, amelynek célja, hogy szabványokkal segítse a vállalatokat, szervezeteket és kormányzatokat abban, hogy egységesen és átláthatóan adhassanak számot különböző, például az éghajlatra vagy az emberi jogokra gyakorolt hatásaikról. A legtöbb nagyvállalathoz hasonlóan a B. Braun is a GRI standardjait használja a jelentéstétel során). 

A Jelentés minden leányvállalat számára hasznos lehet, hiszen segítségével konkrét példákon és eredményeken keresztül szemléltethetik, hogy mit jelent cégünk számára a fenntarthatóság, továbbá tenderüzletek során is értékes szerepet tölthet be, hiszen egyre több esetben merül fel igényként, hogy az ajánlattevők ajánlataikban a fenntarthatósághoz kapcsolódó eredményeiket és törekvéseiket is bemutassák.

Aktuális Jelentésünk a cégcsoport 15 legnagyobb, a B. Braun munkatársainak 85%-át képviselő leányvállalatának adatait foglalja magában (a legnagyobb B. Braun-országok között Magyarország a 6. helyen szerepel) – a korábbi évekhez képest tovább nőtt a Fenntarthatósági Jelentéshez felhasznált globális adatbázis, és a beszámolóban érintett fenntarthatósági témák köre is bővült. A globális adatgyűjtés alapján készült Jelentés eredményeit és információit a cégcsoport stratégiai és operatív célokra is felhasználja. 2022-től kezdődően a jelenlegi hároméves jelentési ciklus helyett évente fogjuk kiadni Fenntarthatósági jelentésünket.

A fenntarthatóság a családi vállalkozásunk alapvető értékét képezi évtizedek óta, így a B. Braun vállalati kultúrájában ma is kiemelt hangsúlyt kap. Tevékenységünket olyan módon végezzük, amellyel megőrizhetjük az erőforrásokat a jövő generációi számára. A fenntarthatóság továbbá vállalati stratégiánk központi eleme és kulcsfontosságú vállalati érték, amely az innovációval és a hatékonysággal együtt meghatározza mindennapi életünket.

Ismerje meg a B. Braun angol nyelvű 2020-as Fenntarthatósági jelentését ide kattintva.