3 egészségügyben érintett alapítványt támogattunk

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

3 egészségügyben érintett alapítványt támogattunk

Segíts, hogy segíthessünk! 2022

A B. Braunnál büszkék vagyunk társadalmi felelősségvállalási (CSR) tevékenységünkre, amely nem valósulhatna meg munkatársaink nélkül, hiszen több olyan CSR-programunk is van, amelyet a kollégák formálnak. Ezek közül a legfontosabb a Segíts, hogy segíthessünk!, amely 2022-ben már nyolcadik alkalommal került megrendezésre. Az idei évben is munkatársaink javasolhattak olyan gyermekeket segítő alapítványokat, amelyeknél szívesen látnák cégünk különadományát, majd a beérkezett javaslatok közül ismét a kollégák dönthettek szavazás keretén belül a nyertesekről. 

Ezúttal a 3 legtöbb szavazatot kapó szervezetet támogattuk egyenként 750 000 forinttal. A nyertesek a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat és a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány lettek. A támogatási szerződések átadására, és a jelképes adományátadásokra decemberben sor is kerülhetett.

A legkisebbeken segítenek

A Segíts, hogy segíthessünk! 2022-es programjának keretében a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány kapta a legtöbb szavazatot. A szervezet munkája rendkívül fontos, hiszen tevékenységükkel az Országos Mentőszolgálat munkáját segítik kórházi intenzív ellátásra szoruló újszülöttek szállításával. Speciális, kifejezetten erre a célra felszerelt mentőautóikkal koraszülött vagy egyéb komplikációkkal küzdő csecsemőket a kórházak között szállítják, de akár otthonszülés vagy közúti baleset után is eljuttatják a kicsiket a megfelelő ellátást biztosítani képes intézménybe. Az Alapítvány képviseletében Dr. Nagy Éva ügyvezető mesélt nekünk „online adományátadásunk” keretében. „Budapest mellett országosan is jelen vagyunk, összesen 9 mentőautóval és állomással dolgozunk azért, hogy minden segítségre szoruló újszülöttet megmenthessünk. 150 kollégánk dolgozik az ügyért, természetesen a hét minden napján 24 órában elérhetők vagyunk. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a legalább 500 grammos koraszülött babák már életben maradnak a megfelelő kezeléssel, így a mi feladatunk, hogy ezt az esélyt mindannyiuk számára megadhassuk. Megindító, amikor a korábban általunk szállított csecsemők idősebb korukban vagy akár felnőttként visszatérnek, és támogatják munkánkat. Az orvos- és üzemanyaghiány 2022-ben nagy kihívást jelentett számunkra, ugyanakkor sikerült megkezdenünk a mentőautók cseréjét modernebb járművekre. A B. Braun támogatása is ehhez a projekthez fog hozzájárulni” – mondta az ügyvezető.

A gyermekonkológia jövőjéért dolgoznak

A második legtöbb szavazatot a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat kapta kollégáinktól. A Hálózat a Magyarországon a gyermekonkológia területén dolgozó összes orvost és szakembert fogja össze, az interneten és a közösségi médiában pedig a Gyermekgyógyítók márkanév alatt adnak hírt tevékenységükről. A Hálózat képviseletében Kepecs Iván és Táboriné Soós Krisztina marketingmunkatársak látogattak el Cégközpontunkba. „A Gyermekonkológiai Hálózat 2021-ben volt 50 éves, 8 központban – 5 budapesti, és 3 vidéki helyszínen – működünk, és legfontosabb feladatunk a magyarországi gyermekonkológiai ellátás egységesítése, kiegyensúlyozott fejlesztése. Szerteágazó tevékenységi körünk keretében külföldön már bevált gyógyszerek, terápiás módszerek és orvosi eszközök itthon történő bevezetésével, valamint a szakorvosok és egyéb szakemberek továbbképzéseken történő részvételének biztosításával is foglalkozunk. Igyekszünk a legújabb, leghatékonyabb eszközöket használni, régi barátaink például a B. Braun infúziós pumpái is. Jelenleg többek között olyan robotokra gyűjtünk, amelyek segítségével a gyerekek kommunikálhatnak a barátaikkal, osztálytársaikkal,  valamint további pumpákat és kamerákkal összekapcsolható mikroszkópokat is szeretnénk beszerezni. A B. Braun támogatását is eszközparkunk bővítésére fogjuk fordítani” – meséltek nekünk a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkájáról vendégeink.

A zene erejével segítenek

A 2022-es szavazás harmadik legnépszerűbb szervezete a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány volt, amelyet Seres Antal profi zenészként alapított 11 évvel ezelőtt. Antal és 3 önkéntes kollégája heti rendszerességgel járnak a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol a beteg gyermekeknek nem csupán zenélnek, hanem zenét is tanítanak, sőt, az oktatások során használt gitárokat bent is hagyják a kórházban, így a gyermekek két látogatás között gyakorolhatnak. Adományátadásunkra Seres Antal alapító mellett Ombodi Csilla, az Alapítvány elnöke látogatott el hozzánk. „A kezdeti ötletünk az volt, hogy ki kéne próbálnunk a zene erejét a súlyosan beteg gyermekek állapotának javításában, majd ebből mára egy több mint tíz éve tartó küldetés formálódott. A gitárzene oktatásával az Onkológián kezelt gyermekek számára képesek vagyunk új életcélokat adni, hiszen azok a kis betegek, akik egyszer ráéreztek a zene ízére, mindig várják a következő alkalmat, és gyakran addig is gyakorolnak az Alapítványunk által biztosított saját gitárjaikon. Számos megindító történetnek voltunk tanúi. Volt olyan kisgyerek, aki a gitárjával aludt, és olyan édesapa is, aki miután velünk találkozott, újra elővette régi gitárját, és elkezdett játszani beteg gyermekének. Gyakran előfordul, hogy a zene hatására felszabadulttá váló betegek szülei elérzékenyülnek, de nekünk ilyenkor is erősnek kell maradnunk. A zenélni tanuló gyerekeknek a kórház elhagyása után is célokat biztosítunk, nyári táborokban folytatjuk a képzést, és ha lehetőség adódik, fellépéseket is szervezünk a részvételükkel. Nagy álmunk egy zeneszoba létrehozása a Heim Pál Gyermekkórházban, hosszabb távon pedig egy súlyosan beteg gyermekek mindennapi életbe történő visszaintegrálásával foglalkozó rehabilitációs központ létrehozását is célként tűztük ki. A B. Braun támogatását ezen álmok előkészítése mellett gitárok vásárlására és táborszervezésre fogjuk fordítani” – osztották meg velünk történeteiket és céljaikat a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány képviselői.

„Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú évek óta kiterjedt társadalmi felelősségvállalási programunk még mindig a növekedés útján jár. Ezt mutatja a Segíts, hogy segíthessünk! program is, amelynek története során 2022-ben először került sor egyszerre három alapítvány támogatására. Köszönöm a szervezeteket javasló, majd a szavazáson részt vevő kollégáimnak közreműködésüket, hiszen ezek a sokunk által szeretett programok nélkülük nem valósulhatnának meg” – mondott köszönetet a kollégáknak Horn Péter vezérigazgató.