Elkötelezetten a koronavírus ellen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Egyesült Államok | Extra hosszúságú, kibővített IV-szettek = kevesebb kockázat

Dr. Angela Karpf | 55
Vállalati egészségügyi kapcsolatokért felelős alelnök, Bethlehem, PA

A koronavírus-járvány kezdetén az USA-ban rendelkezésre álló egyéni védőeszközök száma nem volt kielégítő. A probléma megkerülésére az intenzív ellátásban dolgozó ápolók egyszerű, de hatékony módszert találtak ki: meghosszabbították az infúziós szerelékeket és az infúziós pumpák kábeleit, amely lehetőséget adott arra, hogy az infúziós pumpákat a kezelőhelyiségen kívülről irányítsák a Covid-osztályokon. Az ápolóknak többé nem kellett bemenniük a kezelőbe minden egyes alkalommal, hogy a pumpán beállításokat végezzenek vagy cseréljék az infúziós oldatot. Ez jelentősen csökkentette az egyéni védőeszközök igényét és a megfertőződés lehetőségét. Amikor a B. Braun egészségügyi kapcsolatokért felelős, Dr. Angela Karpf által vezetett csapata tudomást szerzett erről a megoldásról, azon kezdtek dolgozni, hogy beazonosítsák a szettek és infúziós csővezetékek optimális hosszát, és biztosítsák az extra hosszúságú szerelékek elérhetőségét.

Hogyan szereztek tudomást az extra hosszúságú IV-szettek ötletéről és arról, hogy ezt a kórházakban a fertőzéscsökkentésre használják?

A B. Braun értékesítési és képzési csoportja voltak a szemünk és a fülünk, hiszen még a krízishelyzetben is ott voltak a kórházakban, folyamatos kapcsolatot tartva az ügyfelekkel. 2020 márciusában azt vették észre, hogy nagyon sok infúziós pumpa a kezelőhelyiségen kívül helyezkedik el – mi pedig azt észleltük, hogy egyre több kórház mutat igényt az extra hosszú infúziós szerelékekre.

Hogyan volt az orvosok, ápolók és betegek segítségére ez a megoldás?

Azonnal meghatároztuk, hogy melyek a megfelelő IV-szettek és biztosítottuk, hogy ezekből elegendő álljon rendelkezésre a lehető legtöbb intenzív osztály segítése érdekében. Számunkra nemcsak a termékek beszerzése volt fontos, hanem az is, hogy a szerelékek az ilyen fajta használatra megfelelőek és biztonságosak legyenek. A képzési anyagok biztosítása is a céljaink közé tartozott, hiszen a legtöbb ápolóstáb csak ritkán használ extra hosszúságú IV-szetteket. A B. Braun egészségügyi kapcsolatokért, kutatás-fejlesztésért, marketingért és operatív folyamatokért felelős osztályai, valamint a Dominikai Köztársaságban működő gyártóhelyek szintén együtt dolgoztak ezekben a folyamatokban. Március 28-án teljesítettük is a feladatot, elismerésre méltó csapatmunkával.

Miért döntöttetek úgy, hogy vállaljátok ezt a felelősséget?

Az ápolók és a betegek biztonságáért. Amikor láttuk, hogy megoldást tudunk kínálni a kihívásaikra, egy pillanatig sem hezitáltunk.  

Mi ad számodra reményt?

Észrevettem, hogy csapatban dolgozva bármire képesek vagyunk. Azt, hogy mi, egy szervezetként össze tudjuk rakni a tudásunkat, hogy nagyon gyorsan megoldást találjunk, valamint felismerjük és legyőzzük az akadályokat. Ezzel a tudással úgy érzem, fel vagyunk vértezve a jelenlegi vagy jövőbeli krízishelyzetekben jelentkező kihívásokra.