Elkötelezetten a koronavírus ellen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Spanyolország | Gyors segítség több lélegeztetőgép képében

Samir Azdoudi | 33
Gyógyszerészeti projektmérnök, Rubí / Barcelona

Samir Azdoudi 2020 áprilisában folyamatosan azt hallotta a híradásokban, hogy a spanyolországi kórházaknak több lélegeztetőgépre van szüksége. Amikor megtudta, hogy a Leitat Technológiai Központ és a barcelonai CARES Alapítvány is önkénteseket keres a lélegeztetőgépek előállítására, jelentkezett a feladatra. Áprilistól kezdődően kollégáival, Cristian Torresszel és Alejandro Joséval együtt másfél hónapon át dolgoztak a lélegeztetőgépeken Barcelonában.

Hogyan segédkeztél a lélegeztetőgépek előállításában?

Az elektronikai részekért, például az irányítóberendezésért voltam felelős, Alejandro és Cristian pedig az eszközök beállítását és tesztelését végezték. Közösen 400 lélegeztetőt készítettünk. Utolsó önkéntesként töltött hetünk alatt mi oktattuk a munkatársakat a technikai munka részleteire, hogy nélkülünk is folytatni tudják a gyártást. A lélegeztetőgépek jelenleg tömeggyártásban készülnek és számos intenzív betegellátó osztályon vannak használatban.  

Miért döntöttetek úgy, hogy vállaljátok ezt a felelősséget?

Szerintem egy igazi ajándék az, hogy a szakmai tudásommal és a gépépítéshez szükséges képességeim más embereken tudok segíteni. A B. Braun pedig lehetővé tette nekem és kollégáimnak, hogy önkéntesként részt vegyünk ebben a munkában.

Hogyan tudtad átvészelni a nehéz időszakot?

Pontosan tudtuk, hogy miért dolgozunk. Minden este érkezett egy furgon, amely egyenesen a kórházakba szállította az általunk összeállított lélegeztetőgépeket. Ez motiváló volt, hiszen minél több gépet készítettünk, annál többet tudtak használni az intenzív osztályokon. Azonnal éreztük a munkánk hatását.

Mi ad számodra reményt?

2020 áprilisa nehéz időszak volt Spanyolországban: karanténban voltunk, otthonról dolgoztunk, az utcák kiüresedtek. Ám amikor bekerültem a Technológiai Központba, hirtelen mindennap szembesültem azzal, ahogy az emberek elkötelezetten küzdenek a pandémia ellen. Ez adott reményt.