Elkötelezetten a koronavírus ellen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Fülöp-szigetek | Kerékpárral a betegekhez

Edlee Batang | 29
Dialízistechnikus, Quezon 

Hogyan jutsz el oda, ahová menned kell akkor, amikor az egész világ lebénul? Ez az a probléma, amire Quezon városában található B. Braun-dialízisközpontban dolgozó Edlee Batang dialízistechnikusnak és kollégáinak megoldást kellett találnia. 2020 március közepétől május végéig gyakorlatilag teljes karantén volt érvényben, csak azok hagyhatták el lakóhelyüket, akik létfontosságú munkát végeztek. Az utcákat lezárták, és a dialízisközpont munkatársainak nagy része által használt tömegközlekedés sem volt elérhető.

Hogyan oldottátok meg, hogy mindennap eljussatok a betegeitekhez a lezárások ellenére?

Eszünkbe jutott, hogy használhatnánk bicikliket. Sok munkatársamnak volt otthon biciklije, nekem pedig például kölcsönadtak a többiek, hogy vehessek magamnak én is egyet. A mai napig használom, tekintettel arra, hogy a tömegközlekedés még mindig korlátozva van.  

Milyen biciklivel ingázni?

Két órába telik, amíg reggelente beérek a munkahelyemre, ezért mindennap 3:30-kor csörög az ébresztőórám, hogy időben a betegek mellett lehessek. Eleinte kimerítő volt az ingázás, de ma már élvezem a testmozgást.

Miért döntöttél úgy, hogy vállalod ezt a felelősséget?

A betegeinknek szüksége volt rám, és értékelték az elhivatottságomat. Így érzem az általam viselt felelősség fontosságát.

Hogyan jutottál túl a legnehezebb időszakon?

Amikor dolgozom, olyan emberekkel vagyok körülvéve, akikre mindig számíthatok, akik mellettem állnak, ha segítségre van szükségem. Ők a barátaim és a kollégáim.

Miből merítesz reményt?

Habár a karantén miatt nem sokat láthatom a családomat, tudom jól, hogy értük is dolgozom. Minden tőlem telhetőt megteszek a koronavírus elleni harcban, hogy az unokaöcséim élete hamar visszarázódjon a normális kerékvágásba.