Elkötelezetten a koronavírus ellen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Olaszország | Sürgősségi szállítás az intenzív osztályok számára

Gabriele Ceratti | 59
Marketingigazgató (Hospital Care) és OEM-igazgató (B. Braun-csoport), Milánó

2020. március 21-én reggel melsungeni szállítmány érkezett a mirandolai raktárba. Szombat volt, és normál esetben hétvégén nem volt szállítás, ám ezekben az időkben semmi sem a normális módon zajlott. A jármű 10 ezer dózis midazolám nyugtatót szállított, amelyekre sürgősen szükség volt Olaszországban a nehézlégzést tapasztaló koronavírus-betegek manuális lélegeztetése során. Gabriele Ceratti az olasz csapattal dolgozott Milánóban és Mirandolában azért, hogy a szállítás néhány napon belül megtörténhessen.

Milyen nehézségek adódtak a nyugtatók beszerzése során?

A rendkívül kritikus körülmények miatt a kórházaknak hirtelen a szokásosnál háromszor-négyszer nagyobb mennyiségre volt szüksége ebből a gyógyszerből. Tudtuk, hogy a szükséges mennyiséget külföldről kell behoznunk, de ehhez különleges engedélyre volt szükségünk - a midazolám Melsungenből érkező ampulláin csak német és angol címke található, de itt csak olasz címkék engedélyezettek.

Miért döntött úgy a csapatotok, hogy vállaljátok ezt a felelősséget?

Az első hullám szörnyű napjaiban a kórházak kétségbe estek, mi pedig tudtuk, hogy segítenünk kell. Habár megvolt a szükséges hozzáértésünk, a művelet nem sikerülhetett volna az olasz és a német B. Braun szabályozási osztályainak segítsége nélkül.

Hogyan vészelték át a nehéz időszakot?

A nagyszerű csapatnak köszönhetően, amely nemcsak itt, hanem Németországban is jelen van – gyakran éreztük a német kollégák támogatását. Mindenki kedves és empatikus volt, megértették, hogy azonnali reakcióra van szükség, hogy segítsünk az olasz egészségügynek és a rossz helyzetben lévő betegeknek.

Mi ad számodra reményt?

A midazolám sürgősségi beszerzése volt az első, de egész biztosan nem az utolsó alkalom ebben a krízisben, amikor gyors segítségre volt szükség a részünkről. Hasonló eredményt értünk el a propofol nyugtatóval és a kórházi ágyak mellett használt pumpákkal is.