Elkötelezetten a koronavírus ellen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Németország | Ahol a szükség, ott a segítség

Andreas Schumacher | 28
Csoportvezető, rögzített fejű CNC marás, Tuttlingen

Tekintettel arra, hogy az infúziós pumpák kritikusan fontosak az intenzív ellátásban, a B. Braun melsungeni gyártóhelyére nagy mennyiségű infúzióspumpa- és szerelékrendelés érkezett 2020 nyarán. Az üzem munkatársai nehezen birták a terhelést. Andreas Schumacher a Tuttlingeni gyártóhely rögzített fejű CNC marás csoportvezetője vészhelyzeti megoldással állt elő, amikor értesült erről.25 kollégájával önként jelentkeztek, és Melsungenbe költöztek két hónapra, hogy segítsék az ottani gyártásban dolgozók munkáját.

Melsungen Tuttlingentől északra, ötórányi autóútra található. Hogy élted meg a költözést?

A kezdetektől tudtam, hogy a B. Braun mindenről gondoskodni fog: szállásról, utazásról és a biztonságos munkavégzésről. A pandémia közepén tulajdonképpen örömmel fogadtam a levegőváltozást. Még a munka is izgalmas volt számomra, amelyet finom sebészeti fúrók előállítása helyett végeztem: 8 héten át intenzív betegágyakhoz és dialízisgépekhez használatos monitorokat állítottam össze.

Miért döntöttél úgy, hogy vállalod ezt a felelősséget?

Az orvosi technológia területén már a betanulási időszakban is felelősségre oktatnak minket, hiszen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy termékeinket más emberek kezeléséhez, lélegeztetéséhez vagy műtétjeihez használják fel. Így amikor megtudtam, hogy segítségre van szükségük, nem sokat gondolkoztam a felelősség vállalásán.

Mi motivált arra, hogy szembenézz a hirtelen költözés jelentette kihívással?

Számos tuttlingeni kollégám velem tartott Melsungenbe, ahol pozitívan fogadtak minket.

Mi ad számodra reményt?

A vakcinák. Bízom benne, hogy az oltásoknak köszönhetően újra közelebb kerülhetünk a korábbi normához, és újra utazhatok, találkozhatok a barátaimmal.