Elkötelezetten a koronavírus ellen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Franciaország | Hosszú munkanapok a nagyobb biztonságért

Nicolas Riancho | 40
Raktárvezető, Ludres

2020. március 13-án, egy nappal a franciaországi lezárások bejelentését követően, a Ludres-ben található B. Braun-gyártóhelyen a szokásosnál háromszor nagyobb volt a megrendelések száma. A kórházak nem tudták, mit várjanak a jövőtől, így mindenre fel akartak készülni. Emellett számos kollégának néha otthon kellett maradnia gyermekeikkel vagy azért, mert ők maguk is veszélyeztetett kategóriába estek. Nicolas Riancho raktárvezető csapatával egyetértésben ezért döntött úgy, hogy a raktárat hét közben hosszabb ideig, és hétvégén is nyitva tartják.

Hogyan oldottátok meg a magas rendelésszámot és a lezárások okozta nehézségeket egyszerre?

Eleinte azt gondoltuk, hogy csak rövid ideig fognak fennállni az extrém körülmények, és rövidesen minden lenyugszik. Ehelyett az elkövetkező hetekben is olyan ütemben érkeztek be a megrendelések, amihez foghatót még nem tapasztaltunk. A raktárunk mérete és a távolságtartási szabályok miatt csak nyolc további munkatársat tudtunk felvenni, ezért úgy döntöttünk, hogy két nagyobb csapatba szervezzük a munkavégzést. Mindkét csapat nyolcórás műszakban dolgozott reggel 6 és este 9 óra között, a korábban megszokott este 6 órás munkabefejezés helyett, és emellett szombati műszakokat is bevezettünk. Ez azt jelentette, hogy a műszakok csak két órával nyúltak a megszokottnál hosszabbra.

Miért döntött úgy a csapatotok, hogy vállaljátok ezt a felelősséget?

Szerettem volna megfelelni a vásárlók igényeinek, és közben megóvni a beosztottjaimat a vírustól. Együtt arra jöttünk rá, hogy a munkaidő meghosszabbítása a legfelelősségteljesebb döntés.

Hogyan jutottak túl a legnehezebb időszakon?

A csapatszellemünk adott erőt. Mindennap voltak megbeszéléseink, és hasznos volt számunkra a pszichológiai támogatás. Azt is tudtuk, hogy a B. Braun a kezdetektől nagy figyelmet fordít a szükséges intézkedésekre, így az egyéni védőeszközök és a helyszíni fertőtlenítés biztosítására, így senki sem fertőződött meg. Emellett köszönőleveleket is kaptunk a B. Braun Franciaország igazgatóságától, a francia kormánytól és az ügyfelektől is, mindez pedig további kitartást adott számunkra.

Mi ad számodra reményt?

Május közepétől a helyzet egy kicsit lecsendesedett, így vissza tudtunk állni a normál műszakbeosztásra. Látom, hogy a helyzet még most sem egyszerű, de én és a munkatársaim tudjuk, hogy korábban már sikerült helytállnunk extrém körülmények között. Akármi történik, ügyfeleink számíthatnak ránk.