Elkötelezetten a koronavírus ellen

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Csehország | Perspektívaváltás

Eva Sádlová | 49
Értékesítési szakreferens, Hospital Care divízió, Teplice / Prága

Eva Sádlová majdnem mindennap Csehország kórházait járja, hogy bemutassa a B. Braun eszközeinek használatát és technikai támogatást nyújtson az ügyfeleknek. Ez egyben azt is jelenti, hogy megtapasztalhatta a pandémiát a kórházi személyzet szemével. 2020 októberében ezek a szemek fáradtak, megviseltek és csüggedtek voltak. Ezért Eva úgy döntött, olyat tesz, amely értékesítői munkakörénél jóval nagyobb területet fed le: önkéntes ápolóként segédkezett a válságkezelésben egy teplicei kórházban. 

Miért döntöttél úgy, hogy vállalod a felelősséget és segítesz a kórháznak?  

A B. Braunnál végzett munkám része, hogy ismerjem a kórházak és az egészségügyi szakemberek helyzetét. Régóta együtt dolgozom ügyfeleimmel, közel állok hozzájuk, így amikor láttam, mennyire rossz helyzetbe kerültek, mindenképpen segíteni akartam. A B. Braun segített ebben azzal, hogy továbbra is a teljes fizetésemet biztosították számomra annak ellenére, hogy novemberben összesen 60 órát a kórházban dolgoztam. 

Mi adta az ötletet, hogy önkéntes ápolónak jelentkezz?  

Képzett gyermekgyógyászati ápoló vagyok, így tisztában voltam vele, hogy valóban tudok segíteni. Ugyanakkor egy kicsit izgulam, hiszen 25 év telt el azóta, hogy legutóbb ápolóként dolgoztam. 

Mik voltak a tapasztalataid ápolóként? 

Az első műszakom 12 órán át tartott. Nagyon kemény munka volt, teljesen kimerülve értem haza. A koronavírus mindenhol jelen volt. Az ápolók közül is többen elkapták, így karanténba kényszerültek. De amikor a betegek és az ápolók arcára néztem, nagyon boldog voltam, hogy segíthetek.  

Hogyan tudtad átvészelni a legnehezebb időszakot?  

Az orvosok és az ápolócsapat, vagyis a saját ügyfeleim motiváltak azzal, hogy nap mint nap sok jócselekedetet vittek véghez műszakjaik alatt. Általában csak látogató vagyok a kórházban, és csak napi munkájuk részleteibe tekinthetek bele, de ezzel a tapasztalattal egyfelől méginkább elkezdtem értékelni munkájukat, és azt is jobban megérthettem, hogy mire van szükségük.  

Mi ad számodra reményt?  

A vakcina. A kórházak helyzete lassacskán kezd javulni köszönhetően annak, hogy egyre több orvos és ápoló veszi fel a vakcinált. Ez biztosítja számunkra a krízisből kivezető utat.