Kézhigiénia Gyengéd, ápoló és hatékony

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Miért olyan fontos a kézhigiénia?

Világszerte több ezer ember hal meg egészségügyi ellátás közben elkapott fertőzések következtében. Az egészségügyi ellátásban a kezek képezik a kórokozók fő átviteli útvonalát. Ezért a kézhigiénia fenntartása a legfontosabb lépés a kórokozók átvitelének megakadályozásában és az egészségügyi ellátás során elkapott fertőzések megelőzésében.

Minden egészségügyi dolgozónak, gondozónak vagy a beteg ellátásában közvetlenül vagy közvetetten részt vevő személynek törődnie kell a kézhigiéniával, és el kell tudnia végezni helyesen, a megfelelő időben a kéz tisztítását.

Úgy tisztítsa a kezét, hogy bedörzsöli alkoholalapú oldattal; ez a rutinszerű kézfertőtlenítés elfogadott módja, ha a kezeken nincs látható szennyeződés. Gyorsabb, hatékonyabb, és a kéz is jobban viseli, mint a szappanos, vizes kézmosást. Akkor mossa a kezét szappannal és vízzel, ha látható szennyeződés van rajta, vagy vérrel vagy más testnedvvel szennyeződött, vagy miután használta a vécét. Ha gyaníthatóan vagy bizonyíthatóan potenciálisan spóraképző kórokozókkal érintkezett (beleértve a Clostridium Difficile járványt), a szappanos, vizes kézmosás az alkalmazandó módszer. 

Együttműködés a WHO-val

A B. Braun az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Private Organisation for Patient Safety (POPS) szervezetének tagja. A szervezet célja az egészségügyi ellátás során elkapott fertőzések visszaszorítása a kézhigiénia javítása révén, ami a WHO Clean Care is Safer Care Programme nevű programjának átfogó céljain alapul. A B. Braun világszerte felhívja a figyelmet a kézhigiénia fontosságára.

Tudjon meg többet a http://www.who.int/gpsc/pops/en/ honlapon. 

Kapcsolódó dokumentumok

Leírás Dokumentum Link
B. Braun Fertőtlenítő kézmosás (plakát)
pdf (2.8 MB)
B. Braun Higiénés kézfertőtlenítés (plakát)
pdf (2.0 MB)

Kapcsolódó dokumentumok

Leírás Dokumentum Link
B. Braun Kézhigiéne katalógus
pdf (10.7 MB)