Tovább bővül a B. Braun gyöngyösi gyára

Termék gyorskereső

Kategória vagy alkategória mutatása

Tovább bővül a B. Braun gyöngyösi gyára

A cég történetének legnagyobb beruházása keretében több mint kétszeresére bővül a gyöngyösi orvosieszköz-gyár.

Gyongyos gyar

A B. Braun magyarországi történetének eddigi legnagyobb beruházása keretében ismét több mint kétszeresére bővül a cég gyöngyösi gyára. A beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Horváth László, Gyöngyös országgyűlési képviselője, Prof. Dr. h.c Ludwig Georg Braun, vállalatunk feügyelőbizottságának elnöke, valamint a B. Braun Magyarország cégvezetése jelentette be január 18-án, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban rendezett sajtótájékoztatón.

A  2025-ig megvalósuló, 30 milliárd forintot meghaladó mértékű beruházás keretében 2018-2019 között a gyöngyösi orvosieszköz-gyár tovább bővül, amely során egy új, 25 800 négyzetméteres gyártó üzem kerül felépítésre a jelenlegi gyáregység mellett, így több mint megkétszerezve a gyártóhely területét. Tekintettel a bővítés rendkívüli hozzáadott értékére, technológiai színvonalára és az új munkahelyek magas számára, a beruházás 6,1 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő kormányzati támogatásban is részesül, amelyet a kormány részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentett be.

4

„A B. Braun a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője, 18 dialízisközpontjával pedig az ágazat legnagyobb hazai vállalata, amely az elmúlt 25 évben összesen 60 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre Magyarországon. A cég beruházása hazánk gazdasági teljesítményét is növelni fogja, hiszen a Gyöngyösön előállított orvosi eszközök 90%-át külső piacokon értékesítik. A B. Braun magyarországi tevékenysége nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy az orvosieszköz-gyártás ágazata Magyarországon dinamikus növekedést mutasson fel” – nyilatkozta Szijjártó Péter, kiemelve, hogy a B. Braun beruházásainak is köszönhetően az orvosiműszer-gyártás ágazatában az alkalmazottak száma 11%-kal bővült a tavalyi évben. „Köszönjük, hogy a B. Braun beruházását Magyarországra hozta, amellyel cégeinek alkalmazotti létszáma bőven 2000 fölé emelkedik. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a beruházás a cég további globális sikereihez is hozzá fog járulni” – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

4

A gyöngyösi B. Braun gyár 26 éves története során számos bővítési és fejlesztési beruházást élt meg: 2011 és 2013 között az üzem területe egy négymilliárd forintos beruházás keretében kétszeresére bővült, amely során egy új tisztatér került kialakításra, 2013 és 2015 között pedig a cég fröccsöntő technológiát épített ki a gyár tisztatérben. A munkakörülmények fejlesztésére 2016-ban és 2017-ben is további bővítéseket hajtottak végre: az egykori irodatér helyén új, 70 férőhelyes öltözőt alakítottak ki, az adminisztratív terület számára pedig új irodát építettek a gyárépület mellett.

A mostani gyárépítés a cég legnagyobb egyszeri beruházása lesz Magyarországon. A döntés egyben jelzi a nemzetközi cégcsoport és a tulajdonosok töretlen bizalmát a magyar gyártóhely iránt. A B. Braunon belül az IV-termékek tekintetében nélkülözhetetlen a kiválóságközpontként is működő gyöngyösi gyár – ezeket a termékcsaládokat a cégen belül sehol máshol nem gyártják, a vevői igények pedig az elmúlt időszakban folyamatosan nőttek. Az újonnan épülő gyáregységgel együtt a gyártási kapacitás a jelenlegi 65 millióról 120 millióra, a B. Braun gyöngyösi munkatársainak száma pedig 1100-ról 1500 fő fölé bővül.

A gyöngyösi B. Braun gyárról

A jelenleg közel 1100 embert foglalkoztató gyöngyösi gyár a térség egyik legnagyobb munkaadója, amely egyszer használatos orvosi eszközöket gyárt a nemzetközi és hazai egészségügyi intézmények számára. A 17 000 négyzetméter alapterületű gyáregység tisztaterében a legkorszerűbb fröccsöntő, extruder és automata gépekkel, valamint magas fokú precizitást igénylő kézi szereléssel folyik a munka. Az itt gyártott 800-féle termék között egyebek mellett megtalálhatók a dialíziskezelésnél használatos vérvonalak, az onkológiai ellátáshoz szükséges cyto-szettek, a magas biztonsági feltételeket követelő infúziós és transzfúziós terápiában alkalmazott szerelékek, valamint a műtétek utáni sebgyógyulást elősegítő sebkezelő termékek. A gyöngyösi gyár kutatási és fejlesztési tevékenységének, valamint a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően az exportra gyártott termékek hozzáadott értéke folyamatosan növekszik