B. Braun Magyarország


 

Hírek

Itt megtalálja a vállalatunkkal, eseményekkel és a B. Braun termékekkel kapcsolatos legfrissebb híreket és információkat.

2015. szeptember 21.

Félmaraton egy jó célért

Munkatársaink az Élelmiszerbank támogatására futottak szeptemberben félmaratont

Rekordot jelentő, bő 16 ezres nevezői létszámmal, ragyogó napsütésben zajlott szeptember 13-án a Wizz Air Budapest Félmaraton. A tömegben természetesen most is ott voltak munkatársaink, akik futásukkal a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek több mint 200 ezer forint adományt gyűjtöttek.


A 21 kilométeres távra a B. Braunos kollégák közül 28-an vállalkoztak: hármas váltóban hat csapat, kétfős váltóban két páros, egyéniben pedig 6 munkatársunk teljesítette a félmaratont. Cégünket ez alkalommal is több városból képviselték a munkatársak: gyöngyösi gyárunk mellett a B. Braun Avitum dialízishálózat és a budapesti cégközpont dolgozói is rajthoz álltak. Kollégáink már rutinos indulók a különböző futóversenyeken, hiszen cégünk három éve vesz részt a budapesti futásokon, idén pedig három rendezvény is bekerült a futónaptárba.


„Munkatársaink évente számos jótékony kezdeményezésben vesznek részt és hasonlóan aktívak, ha futóversenyekről van szó. Ha pedig ez a két dolog összekapcsolódik, akkor különösen jó érzés segíteni. Ezért a verseny előtt idén is adománygyűjtő kampányt indítottunk a Magyar Élelmiszerbank javára, ezzel segítve a szegénység és az alultápláltság csökkentéséért küzdő szervezet munkáját” – mondta Fazekas Mária kommunikációs igazgató.


A jótékony célért indított kampányunk idén is sikeres volt. A B. Braunos versenyzők az Élelmiszerbank futó követeiként 236 ezer forint adományt gyűjtöttek össze és ajánlottak fel, amelyet az Élelmiszerbank hűtődobozok vásárlására fordít. A szervezet évente több millió kilogramm élelmiszert gyűjt össze és juttat el országszerte 300 ezer rászorulónak.


„Az idei Wizz Air Félmaratonon céges csapatok, egyéni, páros, és hármas csapatok is futottak értünk, összesen 23 követünk gyűjtött célunkért. A kitűzött 1 400 000 Ft-ot meghaladva 2 578 000 Ft gyűlt össze, amelyből 200 db hűtődobozt vásárolunk, így sok millió forint értékű megmentett élelmiszert tudunk a rászorulókhoz eljuttatni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Követek kemény munkájának köszönhetően a tervet meghaladó adomány gyűlt össze. Köszönjük a B. Braun csapatának, hogy futottak és gyűjtöttek értünk” – összegzett Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatója.