B. Braun Magyarország


 
Kezdőlap > Magunkról > A B. Braun Magyarországon

Magunkról

B. Braun - több mint 20 éve Magyarországon

A német tulajdonban lévő B. Braun cégcsoport 1839-es alapítása óta vállal tekintélyes szerepet az egészségügy számos területén. A multinacionális, ugyanakkor családi vállalkozás napjainkban 64 országban, 58 ezer munkatárs szakértelmével kínálja szolgáltatásait az egészségügyi ellátórendszer valamennyi területén, úgymint orvosieszköz-gyártás, orvosiszoftver-fejlesztés, értékesítés és vesebeteg-ellátás.

Magyarországon a vállalatcsoportot a B. Braun Medical Kft., a B. Braun Avitum Hungary Zrt. és a B. Braun Trading Kft.  képviseli. A cégek közel 2000 munkatárs számára jelentenek biztos és kiszámítható munkahelyet, további 1000 magyar munkahely megtartása pedig közvetve kapcsolódik sikeres tevékenységükhöz. A cégcsoport 33 milliárd forintos éves árbevételével a magyarországi egészségügyi piac egyik legnagyobb szereplője.


B. Braun Medical Kft.

A 1991-ben létrejött B. Braun Medical Kft. gyártási és fejlesztési tevékenységet folytat.

A gyártási tevékenység a Gyöngyösön található gyáregység 5300 négyzetméteres tisztaterében, több mint 900 munkatárssal zajlik. Ma a B. Braun gyöngyösi üzeme a térség második legnagyobb munkaadója, és a cég jelentős szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalás területén a régióban éppúgy, mint országszerte.  A gyárból évente több mint 50 millió egyszer használatos orvosi eszköz – infúziós és transzfúziós szerelék, cyto-szett, katéter, vérvonal, műtéti elszívó berendezés – és a legmagasabb minőségi színvonalat képviselő, egyedi megrendelésre készülő, speciális orvosi terápiáknál felhasznált eszköz kerül ki. Ezeknek 98%-a kerül exportra.

A B. Braun Medical Kft. fejlesztési divíziója több mint 60 mérnök munkatárssal végzi a dialíziskészülékek hardver- és szoftverfejlesztését - Németországon kívül a B. Braun-cégcsoporton belül csak Magyarországon zajlik fejlesztői tevékenység.

A B. Braun Avitum Hungary Zrt.

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. több mint 20 éve nyújt vesebetegek számára életben tartó dialíziskezelést. Az 1989-ben létrehozott B. Braun dialízisközpontot – amely hazánkban az első magán-egészségügyi létesítmény volt – további 17 veseállomás követte. Ma a B. Braun Avitum Hungary Zrt. 18 dialízisközpontjában országszerte több mint 700 munkatárssal és a legkorszerűbb orvostechnikával nyújt nap mint nap több mint 2500 vesebeteg számára magas színvonalú vesepótló kezelést. Ez a magyar vesebetegek 40%-a számára jelent életminőséget javító szolgáltatást.


B. Braun Trading Kft.

A B. Braun világszerte összesen több mint 5 ezer különböző orvosi terméket kínál, termékpalettáján szerepelnek többek közt:

egyszer használatos orvosi műanyag eszközök
gyógyszerkészítmények
sebészeti varróanyagok
kéziműszerek
sebészeti motorok
csípõ- és térdprotézisek
idegsebészeti eszközök
infúziós oldatok és fertőtlenítõk
érprotézisek, stentek
dializáló gépek és oldatok

A magas minőségű, innovatív orvostechnológiai eszközök értékesítési tevékenysége hazánkban a B. Braun Trading Kft. három divízióján keresztül (Hospital Care, Aesculap és OPM – Out Patient Market) zajlik.